Ελλαδα

Εμβολιασμός - Κορωνοϊός: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για 70-74 ετών

Τι θα γίνει με τις ευπαθείς ομάδες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εμβολιασμοί για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα: Υγειονομικοί με μάσκα, ασπίδα, και προστατευτική στολή
Εμβολιασμοί για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα: Υγειονομικοί με μάσκα, ασπίδα, και προστατευτική στολή © EUROKINISSI

Πότε ξεκινά ο εμβολιασμός για άτομα 70 - 74 ετών και ευπαθείς ομάδες, σύμφωνα με τις διευκρινίσεις που έδωσε ο Θανάσης Κοντογεώργης.

Για τα άτομα ηλικίας 70 - 74 ετών και τις ευπαθείς ομάδες μίλησε ο Θανάσης Κοντογεώργης, διευκρινίζοντας πότε θα εμβολιαστούν.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ 100,3 την Κυριακή 7 Μαρτίου 2021, ο γενικός γραμματέας Συντονισμού τόνισε ότι μέχρι τις αρχές Μαΐου θα έχουν κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό οι πολίτες άνω των 60 ετών και όσοι έχουν σοβαρές ασθένειες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο προγραμματισμός που γίνεται από το Υπουργείο Υγείας προβλέπει ότι μέσα στον Απρίλιο θα γίνουν όσοι εμβολιασμοί πραγματοποιήθηκαν όλο το πρώτο τρίμηνο του έτους, καθώς οι ρυθμοί στο εμβολιαστικό πρόγραμμα «Ελευθερία» επιταχύνονται και υπάρχουν ήδη τα πρώτα «COVID free» ελληνικά νησιά.

Όπως είπε τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί πώς θα πιστοποιούνται τα άτομα με σοβαρές ασθένειες που θα ακολουθήσουν στη σειρά των εμβολιασμών, λέγοντας ότι ήδη έχει καταρτιστεί η σχετική λίστα μέσω της άυλης συνταγογράφησης και τον ΗΔΙΚΑ, ωστόσο θα ανακοινωθεί πώς θα μπορεί κάποιος να μπει στη λίστα αν δεν έχει εντοπιστεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους.

Σημειώνεται ότι οι εμβολιασμοί για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα έχουν ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο.

Θανάσης Κοντογεώργης: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για τα άτομα 70 - 74 ετών - Τι θα γίνει με την ηλικιακή ομάδα 65 - 69 ετών

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του εκτίμησε ότι η πλατφόρμα για τις ευπαθείς ομάδες θα ανοίξει το δεύτερο 15νθήμερο του Μαρτίου. Λίγες ημέρες μετά θα ανοίξει για τους πολίτες 70-74 και 65-69 ετών.

Ο κ. Κοντογεώργης σημείωσε ότι ανάλογα με τη διαθεσιμότητα και τον τύπο των εμβολίων θα μπουν στη διαδικασία φαρμακεία και ιδιώτες γιατροί, ωστόσο οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν μετά τον Απρίλιο.

Αναφερόμενος στις παρενέργειες των εμβολίων, είπε ότι στην Ελλάδα έχουν καταγράφει συνολικά 6 σοβαρές παρενέργειες. Έκανε, επίσης, γνωστό ότι από τους 350.000 πολίτες που έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις, έχουν κολλήσει τον ιό περίπου 250 άτομα, χωρίς να έχουν χρειαστεί νοσηλεία. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ