Ελλαδα

Κορωνοϊός: Αυτά είναι τα «COVID free» ελληνικά νησιά

Η άτυπη λίστα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καστελόριζο
Καστελόριζο © EUROKINISSI/ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ

Τα «COVID free» ελληνικά νησιά, δυνητικοί τουριστικοί προορισμοί, είναι μέχρι τώρα, σε μια άτυπη λίστα, 18

Δεκαοκτώ νησιά σε όλη την Ελλάδα θεωρούνται «COVID free» και ήδη μπορούν να λογίζονται ως ιδανικοί προορισμοί για το καλοκαίρι. Πρόκειται για μια άτυπη λίστα με νησιά, όπου είτε έχει γίνει η πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού είτε οι κάτοικοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, 8 είναι τα νησιά, στα οποία οι κάτοικοι έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου και 10 τα νησιά που έχει γίνει η πρώτη δόση. τα 10 αυτά νησιά είναι όλα κάτω των 1.000 κατοίκων και το αμέσως επόμενο διάστημα θα γίνει και η δεύτερη δόση. Μετά αναμένεται να προχωρήσει ο σχεδιασμός της κυβέρνησης με τα νησιά έως 3.500 κατοίκους και μετά τα νησιά άνω των 3.500 κατοίκων.

Τα νησιά στα οποία έχει γίνει ο εμβολιασμός και με τις 2 δόσεις είναι: Καστελόριζο, Μεγανήσι, Οινούσσες, Φούρνοι, Κάλαμος, Ψαρά, Θύμαινα, Καστός. Τα νησιά στα οποία έχει γίνει ο εμβολιασμός με τη μία δόση είναι: Χάλκη, Λειψοί, Οθωνοί, Τήλος, Αρκοί, Μαθράκι, Γαύδος, Νίσυρος, Αγαθονήσι, Ερεικούσσα.

Οι χάρτες με τα 18 ελληνικά νησιά «COVID free» 

nisia-covid-free.png

nisia-covid-free-1.png

Σημειώνεται ότι η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera έγραφε πριν μερικές μέρες ότι το Καστελόριζο είναι «το μόνο COVID free ελληνικό νησί». 

Corriere della Sera: «Το Καστελόριζο είναι covid-free»

Η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, σε άρθρο της με τίτλο «Ελλάδα, το Καστελλόριζο είναι covid -free. Όλοι οι κάτοικοι εμβολιάσθηκαν», αναφέρεται στο σχέδιο «Ελευθερία» για τον εμβολιασμό των πολιτών κατά του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

«Είναι η στρατηγική της ελληνικής κυβέρνησης για να προστατέψει μικρές και απομακρυσμένες περιοχές και για να δώσει νέα ώθηση στον τουρισμό, ενόψει του καλοκαιριού», γράφει η εφημερίδα και προσθέτει ότι όπως έγινε γνωστό από τον ιστότοπο Kastellorizo.com «για τους κατοίκους του νησιού, ο Φλεβάρης ήταν ιστορικός μήνας» διότι «την περασμένη Κυριακή, 21 του μηνός ήταν από τις πρώτες περιοχές της Ελλάδας όπου χορηγήθηκε η δεύτερη δόση του εμβολίου Pfizer» και αυτό σημαίνει ότι «όλοι οι κάτοικοι του Καστελλόριζου είναι εμβολιασμένοι κατά του covid 19».

Μάλιστα, η Corriere della Sera σημειώνει ότι «πρόκειται για συγκεκριμένη επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης, αφού τα ακριτικά νησιά επελέγησαν ως κύρια σημεία για τον πρώτο και τον δεύτερο εμβολιασμό», ενώ υπογραμμίζει ότι «ενόψει της ανάκαμψης του τουρισμού, το να προσφέρει, κανείς, περιοχές “Covid free” αποτελεί μια εξαιρετική προστιθέμενη αξία, η οποία φέρνει πλούτο και παραγωγική ώθηση».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ