Ελλαδα

COVID-19: Δωρεάν τεστ αύριο στο Σύνταγμα - Πώς θα μετακινηθείτε

Τι πρέπει να έχετε μαζί σας

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δωρεάν τεστ κορωνοϊού θα πραγματοποιήσει ο ΕΟΔΥ από το πρωί μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής 7/3 στο Σύνταγμα

Δωρεάν τεστ κορωνοϊού από Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) κορωνοϊού του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 7 Μαρτίου 2021, από τις 10:00 έως τις 15:00, στην πλατεία Συντάγματος και στο Σταθμό Μετρό «Σύνταγμα».

Αναφορικά με τον τρόπο μετακίνησης των ενδιαφερομένων, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, «όσοι πολίτες επιθυμούν να προσέλθουν πρέπει να γνωρίζουν τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλειας τους (Α.Μ.Κ.Α.) και να έχουν απαραίτητα μαζί τους αστυνομική ταυτότητα, αποστέλλοντας γραπτό μήνυμα (SMS) με αριθμό 1 στο 13033, για τη μετακίνησή τους».

Οι επόμενες 15 μέρες κρίσιμες για το σύστημα υγείας

Η πίεση των νέων ασθενών στο ΕΣΥ -χθες έγιναν άλλες 387 εισαγωγές, εκ των οποίων οι 222 σε νοσοκομεία της Αττικής- και η κινητικότητα των μεταλλαγμένων στελεχών -κυρίως εκείνων της βρετανικής μετάλλαξης- χαρακτηρίζουν την επιδημία, κρατώντας σε ύψιστη εγρήγορση τις επιστημονικές και υγειονομικές αρχές.

Η Αττική παραμένει στο προσκήνιο, με νέα κρούσματα σε όλες τις γειτονιές και με περισσότερα από 8.100 ενεργά κρούσματα στο τελευταίο 15νθήμερο. Το επιδημιολογικό φορτίο είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο με μία μεγάλη διασπορά σε μία πυκνοκατοικημένη περιοχή με περισσότερους από 5 εκατομμύρια κατοίκους. Όμως, δεν είναι μόνο η Αττική που προβληματίζει τους ειδικούς αλλά τουλάχιστον 28 Περιφερειακές Ενότητες με αυξητική τάση στο επιδημιολογικό φορτίο.

Ο αριθμός των νοσηλευόμενων ασθενών αυξήθηκε σημαντικά -ανέρχεται πλέον στους 3.397 στην επικράτεια, εκ των οποίων οι 1.624 στην Αττική. Κατά μέσο όρο την περασμένη εβδομάδα εισάγονταν 330 ασθενείς κάθε μέρα στα νοσοκομεία. Κατά το ίδιο διάστημα διασωληνώθηκαν 200 άνθρωποι, αυξάνοντας την πληρότητα των ΜΕΘ-COVID στο 63% στην επικράτεια. Στην Αττική, η πληρότητα υπολογίζεται στο 87%, παρά το γεγονός ότι το σχέδιο έκτακτης ανάγκης που εφαρμόζεται με σημαντική αναδιάταξη δυνάμεων ΕΣΥ και ιδιωτικού τομέα, δίνει επιπλέον κλίνες για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών.
 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ