Ελλαδα

Καθηγητής- Σεισμός Ελασσόνας: Tα ρήγματα δεν είναι χαρτογραφημένα

«Τα σπίτια που δεν έχουν ζημιές έως τώρα, θα αντέξουν»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κατστροφές στο χωριό Μεσοχώρι Ελασσόνας
Κατστροφές στο χωριό Μεσοχώρι Ελασσόνας © EUROKINNISSI/ΤΖΕΚΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

Ιταλός καθηγητής Γεωλογίας - Σεισμός Ελασσόνας: Tα ρήγματα δεν είναι χαρτογραφημένα.

Η περιοχή που ενεργοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στη Θεσσαλία με τα 5,9 ρίχτερ δεν έχει μελετηθεί ιδιαίτερα από τους επιστήμονες και τα ρήγματα δεν είναι χαρτογραφημένα, ανέφερε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 ο Ιταλός καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Φεράρα, Ρικάρντο Καπούτο.

Ο καθηγητής Γεωλογίας μαζί με Έλληνες επιστήμονες έχει μελετήσει το ρήγμα του Τυρνάβου όπως και τα άλλα ρήγματα κοντά στη Λάρισα. Ο κ. Καπούτο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνει κι άλλος σεισμός, δήλωσε όμως πως οι σεισμολόγοι δεν αναμένουν μεγαλύτερο σεισμό, όπως για παράδειγμα έναν μεγέθους 7 Ρίχτερ.

Απαντώντας σε ερώτηση εάν υπαρχει κίνδυνος για τα σπίτια της περιοχής από νέο σεισμό, δήλωσε ότι τα σπίτια που δεν έχουν ζημιές από τους σεισμούς που έγιναν έως τώρα, θα αντέξουν.

Υποστήριξε ότι ένα ρήγμα κοντά στη Λάρισα είχε ενεργοποιηθεί το 1941.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Τύρναβος, Ποταμιά και Φαρκαδόνα

Την ίδια ώρα, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν ο δήμος Τυρνάβου και η δημοτική Ενότητα Ποταμιάς του δήμου Ελασσόνας της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, καθώς και ο δήμος Φαρκαδόνας της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν, λόγω της ισχυρής σεισμικής δόνησης που εκδηλώθηκε στις 3 Μαρτίου στις παραπάνω περιοχές.

Η κήρυξη έκτακτης ανάγκης που έγινε με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου θα ισχύει από την ημερομηνία έναρξης της εκδήλωσης του φαινομένου και για έξι μήνες δηλαδή έως και 03 Σεπτεμβρίου 2021.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ