Ελλαδα

Ελασσόνα-Παπαζάχος: Δεν αποκλείεται πολύ ισχυρός μετασεισμός

Ο καθηγητής Σεισμολογίας του ΑΠΘ, τόνισε ότι σε καμμία περίπτωση δεν πρέπει να λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κόσμος σε δρόμο της Λάρισας, αμέσως μετά τον ισχυρό σεισμό 5,9 Ρίχτερ με επίκεντρο την περιοχή της Ελασσόνας
Κόσμος σε δρόμο της Λάρισας, αμέσως μετά τον ισχυρό σεισμό 5,9 Ρίχτερ με επίκεντρο την περιοχή της Ελασσόνας © EUROKINISSI/ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός πολύ ισχυρού μετασεισμού, ίδιου μεγέθους με τον σημερινό των 6 ρίχτερ στην Ελασσόνα, ο Κώστας Παπαζάχος

Με επιφύλαξη αντιμετωπίζουν οι σεισμολόγοι την εξέλιξη της σεισμικής δραστηριότητας στην Ελασσόνα. Ο καθηγητής Σεισμολογίας του ΑΠΘ Κώστας Παπαζάχος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός πολύ ισχυρού μετασεισμού ίδιου μεγέθους με τον σημερινό των 6 ρίχτερ προσθέτοντας ότι θα ακολουθήσουν αρκετοί μετασεισμοί.

Μάλιστα ο κ. Παπαζάχος τόνισε ότι σε καμμία περίπτωση δεν πρέπει να λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία. Επίσης, πρόσθεσε ότι ο κόσμος πρέπει να είναι προσεκτικός και μείνει έξω από τα σπίτια του για κάποιες ώρες. Στελέχη της αρμόδιας διεύθυνσης του Υπουργείου Υποδομών μαζί με κλιμάκια μηχανικών ετοιμάζονται να μεταβούν στην περιοχή.

Οι πρώτες στιγμές μετά τον ισχυρό σεισμό στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας

Κυβερνητικό κλιμάκιο στην περιοχή του σεισμού με εντολή του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη για να εξετάσει την κατάσταση

Με εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ στον υπουργό Επικρατείας, Θεόδωρος Λιβάνιος, ο γενικός γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος μεταβαίνουν στην περιοχή του σεισμού στη Θεσσαλία, προκειμένου να εξετάσουν την κατάσταση.

Στην περιοχή μεταβαίνουν, επίσης, ο υπαρχηγός της Πυροσβεστικής, Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος, και ο Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας, Αθανάσιος Δημακογιάννης.

Τέλος, σύμφωνα με ανακοίνωση του μεγάρου Μαξίμου, από το Γραφείο του Πρωθυπουργού υπήρξε επικοινωνία με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, και τους δημάρχους της περιοχής ενώ υπάρχει, επίσης, διαρκής επικοινωνία με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, προκειμένου να παρασχεθεί οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί με πρώτη προτεραιότητα την ανθρώπινη ζωή.

Σημειώνεται ότι ο σεισμός 6 ρίχτερ σημειώθηκε στις 12:16 με επίκεντρο την Ελασσόνα, ενώ έγινε αισθητός ακόμα και στην Αττική.

seismos-elassona-6.jpg

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 7,8 χιλιόμετρα και το επίκεντρό του ήταν 16 χιλιόμετρα νότια της Ελασσόνας. Σύμφωνα με αναφορές, ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην βόρεια Ελλάδα και σε περιοχές όπως η Κατερίνη, η Αλεξάνδρεια Ημαθίας και η Καλαμαριά.

Ακολούθησε μετασεισμός 4,6 ρίχτερ. Οι πρώτες εικόνες που έρχονται από την Λάρισα δείχνουν κόσμο που βγήκε στους δρόμους λίγο μετά τον σεισμό. 

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, δήλωσε στην ΕΡΤ πως έως τώρα δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς ή σοβαρές ζημιές. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ