- CITY GUIDE
- PODCAST
-
24°
Κορωνοϊός: Νέες δωρεές 5,7 εκατ. ευρώ από το Ίδρυμα Στ. Νιάρχος
«Για την ενίσχυση της εκπαίδευσης, στην καταπολέμηση της αυξημένης επισιτιστικής ανασφάλειας και στην πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη»
Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»: Ανακοίνωση νέου κύκλου δωρεών ύψους 5,7 εκατομμυρίων ευρώ - Οι στόχοι του ιδρύματος.
32 δράσεις ύψους άνω των 5,7 εκατομμυρίων ευρώ περιλαμβάνει ο νέος, έκτος κατά σειρά κύκλος δωρεών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Οι νέες δωρεές στοχεύουν στην ενίσχυση της εκπαίδευσης, στην καταπολέμηση της αυξημένης επισιτιστικής ανασφάλειας και στην πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη.
Μέσα από τη Διεθνή Πρωτοβουλία Δράσης COVID-19, ύψους $100 εκατομμυρίων του ΙΣΝ, έχουν ήδη διατεθεί δωρεές ύψους €79,4 εκατομμυρίων ($88,8 εκατομμύρια) σε οργανισμούς σε όλο τον κόσμο. Οι δωρεές του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) κατευθύνονται κυρίως στην κάλυψη βασικών αναγκών για όσους έχουν πληγεί περισσότερο, θέτοντας παράλληλα τις βάσεις για ανάκαμψη.
«Πριν από έναν χρόνο, δεν θα μπορούσαμε να είχαμε προβλέψει πού θα βρισκόμασταν σήμερα», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΙΣΝ, Ανδρέας Δρακόπουλος. «Το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα τους επόμενους μήνες θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την ηγετική ικανότητα που θα επιδείξουν φορείς σε διάφορους τομείς της κοινωνίας. Οι οργανισμοί που στηρίζουμε αποδεικνύουν την ανάληψη πρωτοβουλίας στην πράξη με τον πιο ισχυρό τρόπο: βοηθώντας με αφοσίωση και αποφασιστικότητα τους πιο ευάλωτους, προς όφελος του κοινού καλού. Είμαστε περήφανοι που συνεργαζόμαστε μαζί τους και ευγνώμονες για το έργο που επιτελούν».
Οι νέες δωρεές στην Ελλάδα
Από τη Θεσσαλονίκη ως την Κρήτη και με ενδιάμεσο σταθμό στην Αθήνα, οι νέες δωρεές του ΙΣΝ στην Ελλάδα βοηθούν ιδιαίτερα ευάλωτους πληθυσμούς και στηρίζουν οικογένειες με παιδιά που υποβάλλονται σε θεραπείες κατά του καρκίνου, σε αυτή την ακόμα πιο δύσκολη περίοδο.
- ΑΡΣΙΣ, Θεσσαλονίκη: Παροχή κοινωνικών υπηρεσιών σε ευάλωτους πληθυσμούς, συμβάλλοντας στην πρόσβαση σε πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη, σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας, κ.ά.
- Faros, Αθήνα: Υποστήριξη ασυνόδευτων παιδιών-προσφύγων, για την κάλυψη βασικών αναγκών, όπως διατροφή και υγιεινή, παροχή ψυχοκοινωνικών υπηρεσιών, αθλητικών δραστηριοτήτων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων.
- Ηλιαχτίδα, Κρήτη: Αξιοποίηση του δυναμικού του οργανισμού με σκοπό την ψυχολογική στήριξη παιδιών που μεταβαίνουν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου για θεραπεία καρκίνου.
- FC Barça Foundation, Λέσβος: Ενίσχυση των κοινωνικών-αθλητικών προγραμμάτων που προσφέρουν συναισθηματική και ψυχολογική υποστήριξη στα παιδιά και στους νέους πρόσφυγες στο νησί της Λέσβου, προκειμένου να αυξήσουν τον αριθμό των ωφελούμενών τους.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς περιέγραψε το συμβάν
Ο ρόλος του 37χρονου που συνελήφθη
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού και πάλι από σήμερα το βράδυ
Ολοκληρώθηκε η προπώληση για τη μεγάλη συναυλία της 26ης Σεπτεμβρίου – Οι τελευταίες πρόβες, οι εκπλήξεις του σόου, οι ώρες προσέλευσης και η παράταση των δρομολογίων του ΗΣΑΠ
Πώς ξεγελούσαν τα θύματά τους
Από τις 30 Οκτωβρίου έως την 1η Νοεμβρίου στο DAIS, το HeartMath 3.0 φέρνει στο επίκεντρο την ψυχική ανθεκτικότητα, την αυτορρύθμιση, την εργασιακή ευεξία και τη λήψη αποφάσεων υπό πίεση
Από ποιες περιοχές θα ξεκινήσει η κακοκαιρία και από πότε
Το βαρύ όχημα ακινητοποιήθηκε
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το νέο «καρφί» του σκιτσογράφου
Όλες οι τελευταίες εξελίξεις
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η ανάρτησή της στη μνήμη του γνωστού τραγουδιστή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.