- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αυξητικές τάσεις παρουσιάζει το ιικό φορτίο στα λύματα της χώρας την εβδομάδα 22-28 Φεβρουαρίου, όπως προκύπτει από την σχετική ενημέρωση.
Ραγδαία είναι η αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα των περιοχών όλης της Ελλάδας. Χαρακτηριστικό της εικόνας που διαμορφώνεται είναι η αύξηση της τάξης του 337% στη συγκέντρωση του γονιδιώματος του κορωνοϊού στο Ρέθυμνο Κρήτης.
Ακόμα, στον Βόλο η αύξηση ήταν 218%, στο Ηράκλειο 199% και στη Λάρισα κατεγράφη μία αύξηση 66%. Όπως σημειώνεται, τα δείγματα ελήφθησαν από την Περιφέρεια Αττικής και τις πόλεις της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας, του Βόλου, του Ηρακλείου, των Χανίων, του Ρεθύμνου, του Αγίου Νικολάου και της Πάτρας.
Ωστόσο, αυξητική τάση διαπιστώνεται στα λύματα στη Θεσσαλονίκη – υπήρξε αύξηση 10% – αλλά και στην Πάτρα (+15%). Τα ποσοστά, σημειώνεται, εμπίπτουν στα όρια της εργαστηριακής αβεβαιότητας.
Από την πλευρά της, η Περιφέρεια Αττικής παρουσιάζει σταθεροποίηση της συγκέντρωσης του ιού στα λύματα (-3%) για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα, με το ιϊκό φορτίο σε αυτά να παραμένει σταθερά υψηλό.
Αναλυτικά, η εικόνα των λυμάτων την περασμένη εβδομάδα:
- Αττική - 3%
- Θεσσαλονίκη+10%
- Λάρισα +66%
- Βόλος +218%
- Ηράκλειο +199%
- Χανιά +154%
- Ρέθυμνο +337%
- Άγιος Νικόλαος +2%
- Πάτρα +15%
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι κατήγγειλε η νεαρή κοπέλα
Μία από τις προτάσεις έχει σχεδιαστεί από Ελληνίδα γραφίστρια
Τι αλλάζει στις δύο γραμμές
Το χρονικό της υπόθεσης
Ηλικίας από 14 έως 17 ετών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η στιγμή της σύγκρουσης καταγράφηκε από κάμερα που ήταν τοποθετημένη στο ταμπλό του ταξί
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι είπε μεταξύ άλλων η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.
Οι φλόγες επεκτάθηκαν και στα δέντρα δίπλα στον αυτοκινητόδρομο
Πρεμιέρα σήμερα για το επιχειρησιακό σύστημα της ΕΛΑΣ
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν μαθητές και γονείς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.