Ελλαδα

Lockdown: Έντονη ανησυχία προκαλούν τα λύματα στην Αττική

Καμία μείωση στο ιικό φορτίο

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ανησυχία για την εικόνα των λυμάτων στην Αττική καθώς δεν έχει υπάρξει καμία μείωση στο ιικό φορτίο, όπως ενημέρωσε ο καθηγητής, Νίκος Θωμαΐδης.

Για το ιικό φορτίο των λυμάτων στην Αττική μίλησε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας, Νίκος Θωμαΐδης, εκφράζοντας την ανησυχία του για την εικόνα, που επικρατεί στην πρωτεύουσα.

Να σημειωθεί πως στα τέλη Ιανουαρίου είχε ανακοινωθεί μία αύξηση της τάξης του 200% και έναν μήνα αργότερα, με την επιβολή αυστηρών περιορισμών, η μείωση ήταν της τάξης του -20%.

Σύμφωνα με το κ. Θωμαΐδη το εν λόγω ποσοστό μείωσης δεν θεωρείται σημαντικό. «Δεν φαίνεται καμία σημαντική μείωση του ιικού φορτίου όλο αυτό το διάστημα αυτό είναι το συμπέρασμα όλου αυτού του μήνα. Δυστυχώς το ιικό φορτίο της προηγούμενης εβδομάδας, ο μέσος όρος είναι ίδιος στατιστικά με την προηγούμενη, καμία μείωση», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον καθηγητή επιπρόσθετα αν τα τεστ είναι αυξημένα και αποτυπώνουν ορθά την κατάσταση θα βλέπουμε αυξημένα κρούσματα και χρειάζεται οπωσδήποτε επανεξέταση του μείγματος των μέτρων διότι αυτή την εποχή είναι αυξημένη η μετάδοση.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ