Ελλαδα

Νικόλας Στραβοπόδης: Τι απαντά στις καταγγελίες του Δημήτρη Άνθη

«Δεν είμαι βιαστής», δηλώνει ο ηθοποιός

62224-137655.jpg
Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο ηθοποιός Νικόλας Στραβοπόδης
Ο ηθοποιός Νικόλας Στραβοπόδης © NDP

Νικόλας Στραβοπόδης: Η απάντηση του ηθοποιού στη μήνυση και τις καταγγελίες του Δημήτρη Άνθη περί βιασμού σε διαμέρισμα.

«Δεν είμαι βιαστής», απαντά ο ηθοποιός Νικόλας Στραβοπόδης στις καταγγελίες και τη μήνυση που δέχθηκε από τον Δημήτρη Άνθη

Ο ηθοποιός μιλώντας στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ», υποστηρίζει ότι ο μηνυτής του λέει ψέματα και παρέθεσε την εκδοχή του για όλα όσα έγιναν στο διαμέρισμά του. Ο κ. Στραβοπόδης υποστηρίζει ότι το καταγγελλόμενο περιστατικό συνέβη το 2004, αλλά δεν πρόκειται για βιασμό ή σεξουαλική κακοποίηση, παρά για συναινετική ερωτική συνεύρεση δύο 20χρονων τότε ανδρών. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι ο Δημήτρης Άνθης ήταν εκείνος που έκανε την πρώτη κίνηση όταν μπήκαν στο σπίτι και του δήλωσε ότι ήταν ερωτευμένος μαζί του.

Τι είπε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» του Πέτρου Κουσουλού

«Αρνούμαι την κατηγορία, δε βίασα ούτε τον Δημήτρη Ανθή, ούτε κάποιον άλλον ποτέ στη ζωή μου. Με τον Δημήτρη γνωριστήκαμε το 2004 όντως στο μπαρ στο οποίο εγώ δούλευα μέχρι το Δεκέμβριο του 2004 και για τρεις μήνες. Τότε γνωριστήκαμε, με φλέρταρε, μία μέρα με περίμενε έξω από το μαγαζί, κάτι που παραδέχεται κι αυτός τη συνέντευξη που έδωσε. Αφού τελείωσα την εργασία μου, μου είπε αν θέλω να πάω μια βόλτα μαζί του, πήγαμε βόλτα, ήταν μια πολύ χαλαρή βόλτα, συζητούσαμε, περπατούσαμε γύρω στη 1 ώρα, κατηφορίσαμε την Λεωφόρο Αλεξάνδρας, μετά πήγαμε στο σπίτι μου, γιατί είχαμε ήδη κουραστεί. Ήταν ήδη αργά η ώρα πλέον. Το 2004 έμεινα στον Στον Άγιο Παντελεήμονα στην οδό (…). Πήγαμε στο σπίτι μου.

» Εγώ συγκατοικούσα με μια παιδική μου φίλη και μάλιστα την πήρα και τηλέφωνο και της είπα ότι έρχομαι με τον αδερφό ενός συναδέλφου στο μαγαζί ώστε επειδή ήταν η πρώτη μας βόλτα να μην έρθει σε δύσκολη θέση το παιδί, αν μέναμε ίδιο μας. Αυτή έμεινε στο δωμάτιό της, δηλαδή την ενημέρωσα ότι θα έρθω με κάποιον στο σπίτι, ένα φλερτ. Πήγαμε σπίτι, ήπιαμε νερό, εγώ τότε δεν έπινα αλκοόλ, ήμουνα 20 χρονών και ο Δημήτρης ήταν 20 χρονών.

» Μετά πήγαμε στο δωμάτιο. Ήταν ένα σεξ μεταξύ δύο εικοσάχρονων, οπότε εύκολα μπορεί κανείς να φανταστεί Πόσο αμήχανο, πόσο πρωτόγνωρο ήταν για εκείνες τις ηλικίες ένα ομοφυλοφιλικό σεξ. (…) Κάναμε έτσι κάποια απλά πράγματα, μετά ήταν πολύ αργά πια η ώρα και επειδή είχα μάθημα το πρωί στη Σχολή, στο Εθνικό, του είπα ότι έχω πρωινό ξύπνημα, μου είπε ότι κι αυτός πρέπει να επιστρέψει στο σπίτι του. Κατεβήκαμε κάτω, περιμέναμε ταξί αλλά επειδή ήταν πολύ αργά, λίγο αργούσε το ταξί, οπότε χαζολογούσαμε, γελάγαμε και τέτοια. (…)

» Εγώ τις επόμενες ημέρες συνέχισα να δουλεύω στο μπαρ (…). Ερχόταν ο Δημήτρης να δει τον αδερφό του, αλλά υπήρχε όρος στο μαγαζί ότι με τους πελάτες δεν πρέπει να αναπτύξουμε οικειότητα. Να είμαστε τυπικοί. Οπότε εγώ ήμουν απόλυτα τυπικός, για να σεβαστώ τους κανόνες του μαγαζιού. Τον χαιρέτησα, μιλήσαμε τυπικά, αυτό έγινε τις τρεις-τέσσερις φορές που ήρθε… Απλώς δε ξέρω πώς εξέλαβε αυτή την τυπική μου στάση, δηλαδή εάν περίμενε κάτι παραπάνω από εμένα σε συναισθηματικό επίπεδο.

Είχατε επικοινωνία το επόμενο διάστημα;

Μιλάμε ότι έγινε το 2004 οπότε δεν υπήρχαν ούτε social media και ένα μήνυμα ήταν πολύ ακριβό, δεν υπήρχε η αμεσότητα που υπάρχει τώρα στην επικοινωνία. Ο Δημήτρης ερχόταν στο μαγαζί, περίμενε μία παραπάνω επικοινωνία εγώ δεν μπορούσα να την κάνω μέσα στο μαγαζί, μετά από κάνα μήνα ενάμιση δεν άντεξα την κόπωση της σχολής κι άλλαξα μαγαζί, πήγα μετά στο (…) στου Ψυρρή που βόλευε καλύτερα, γιατί ήταν δίπλα στη σχολή. Αυτή ήταν η όλη επικοινωνία με το Δημήτρη, δεν κατάλαβα ποτέ ότι ήταν θυμωμένος μαζί μου.

Όταν πήγατε σπίτι εκείνη τη μέρα ο Δημήτρης, σου δήλωσε ότι είναι ερωτευμένος μαζί σου;

Ναι, αυτό μου είπε στο σπίτι.

Γιατί αυτός την μήνυση του λέει ότι εσύ ξαφνικά μεταμορφώθηκε σε έναν άλλο άνθρωπο, ότι άσκησε σωματική βία, τον ακινητοποιήσεις και ότι τον κακοποίησε σεξουαλικά.

Διάβασα και εγώ αυτό το μυθιστόρημα. Ούτε μεταμορφώθηκα σε κάποιον άλλον άνθρωπο.

Εκείνος λέει στην μήνυση ότι κάποια στιγμή κατάφερε να γλιτώσει γιατί χτύπησε το κινητό σου τηλέφωνο.

Αυτό είναι μύθευμα και ότι ήταν κάποιος άλλος, όλο αυτό είναι φαντασιακό. Δεν υπήρξε ποτέ, ποτέ, τέτοιο πράγμα. Εγώ ο ίδιος τον κατέβασα να πάρει ταξί, μου ζήτησε να επιστρέψει στο σπίτι.

Τότε γιατί εκτιμάς ότι προχώρησε τώρα σε αυτή την κίνηση;

Έδωσε συνέντευξη, αλλά αποδεικνύεται ότι είπε πράγματα τα οποία δεν ισχύουν. Το μαγαζί το 2006 δεν υπήρχε, την άνοιξη του 2006 που ισχυρίζεται ότι γνωριστήκαμε στο μαγαζί (….) , Εγώ με ένσημα δούλευα ταξιθέτης στο θέατρο (…). Το μαγαζί (…) ήταν κλειστό από το Μάρτιο του 2005, με αποδείξεις. Νομίζω ότι έχει παρασυρθεί από αυτό το κίνημα, δεν θα κάνω εγώ την γνωμάτευση, αλλά νομίζω ότι προσπαθεί να συνδυάσει πρόσωπα και καταστάσεις. Εξομολογείται στη συνέντευξή του ότι ήμουν ο πρώτος άνθρωπος που είχε σεξουαλική επαφή. Λίγα λεπτά αργότερα λέει ότι τον κακοποιούσαν σεξουαλικά από τα 10 του χρόνια.

Έχασες τη δουλειά σου πρόσφατα;

Δεν είναι το θέμα αν έχασα τη δουλειά μου πρόσφατα και το θέμα είναι ότι έχασα τη δουλειά μου για πάντα. Δε με ενδιαφέρει που έχασα τη δουλειά μου πρόσφατα.

Υπάρχουν άνθρωποι που σου έχουν σταθεί τις τελευταίες ημέρες;

Δεν υπήρξε ούτε ένας άνθρωπος που με ξέρει που να το πίστεψε και αυτό με συγκινεί. Ούτε ένας άνθρωπος δεν το πίστεψε! Και επίσης δεν έχω χάσει την εμπιστοσύνη στον κόσμο γενικότερά γιατί όσο κι αν σας φαίνεται απίστευτο, δεν έχω λάβει υβριστικά μηνύματα. Δεν μπορεί να πιστέψει κανείς ότι με αυτό το τέρας που περιγράφεται. Δε λέω την άποψή μου, λέω την αλήθεια έχω πάρα πολλά στοιχεία, τα οποία αποδεικνύουν ότι δεν έχει συμβεί αυτό. Θα μπορούσα να πω ότι δεν ξέρω τι μου λέτε, δεν το γνωρίζω και πολλά άλλα. Δεν το κάνω αυτό σας λέω την αλήθεια.

Η καταγγελία του Δημήτρη Άνθη

Ο Δημήτρης Άνθης στη μήνυση που κατάθεσε στις αρχές κάνει λόγο περί βιασμού και περιγράφει όσα έγιναν στο διαμέρισμα του ηθοποιού. 

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στη μήνυσή του ο Δημήτρης Άνθης, με τον Στραβοπόδη γνωρίστηκε το 2006 στο μπαρ "Dadde” στον Πύργο Αθηνών όπου εργαζόταν ως σερβιτόρος ο αδερφός του. Εκεί φέρεται να γνώρισε τον Στραβοπόδη. Όπως αναφέρει στο δικόγραφο ο ηθοποιός του ανέφερε ότι φοιτούσε στην δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου, ενώ υπερηφανευόταν για τις γνωριμίες του με πολύ σημαντικά πρόσωπα του θεατρικού κόσμου και πως είχε ιδιαίτερα στενή σχέση με έναν δάσκαλο στη Σχολή.

Όπως αναφέρει στη συνέχεια του δικογράφου τον Μάιο του 2006, ο Στραβοπόδης του πρότεινε να πάνε σπίτι του. Ο Άνθης αναφέρει ότι ο Νικόλας Στραβοπόδης τον οδήγησε στο εσωτερικό του δωματίου του. Εκεί περίμενε να ανάψει τα φώτα, κάτι το οποίο δεν έγινε ποτέ. «Αντί γι αυτό, ξαφνικά, όλως αιφιδιαστικά, χωρίς να έχει προηγηθεί οποιαδήποτε συζήτηση μεταξύ μας, όρμησε πάνω μου από πίσω στα σκοτεινά, με έσπρωξε με μεγάλη βία και με ξάπλωσε μπρούμυτα στο κρεβάτι, γύρισε και τα δύο χέρια του στην πλάτη μου και με ακινητοποίησε με το σωματικό του βάρος και την μυϊκή του δύναμη, η οποία ήταν πολύ υπέρτερη της δικής μου…».

Ο μηνυτής περιγράφει ότι ο Νικόλας Στραβοπόδης άρχισε να τον βρίζει με χυδαίες εκφράσεις. «Με το ένα χέρι του και με το σωματικό του βάρος με κρατούσε ακίνητο πάνω στο κρεβάτι, ενώ με το άλλο άρχισε να τραβάει με δύναμη για να μου βγάλει το παντελόνι. Αιφνιδιάστηκα, πανικοβλήθηκα από την απρόσμενη βιαιότητα, ένοιωσα να χάνω τον κόσμο μου! Διαμαρτυρήθηκα, του είπα «τι κάνεις εκεί, άσε με, δεν θέλω», προσπάθησα να σηλωθώ όρθιος… Ένοιωσα να προσπαθεί να εισδύσει με το χέρι του στο σώμα μου, με βίαιη, απότομη και πολύ δυνατή κίνηση. Αισθάνθηκα εντονότατο πόνο, του είπα να σταματήσει, αμέσως αυτός δεν έσωσε σημασία στις παρακλήσεις μου και συνέχισε τις προσπάθειές του. Ένοιωσα εντονότατο σωματικό πόνο και μου ήρθαν δάκρυα στα μάτια. Κλαίγοντας τον ικέτευα να σταματήσει, αυτός, όμως, σαν να έπαιρνε δύναμη από τις παρακλήσεις μου, γινόταν ολοένα και βιαιότερος εντείνοντας περαιτέρω τις προσπάθειές του, μέχρι που κατάφερε να παραβιάσει το σώμα μου με ολόκληρο το χέρι του. Ταυτόχρονα με έβριζε χυδαία και με απειλούσε σαν έμπειρος εγκληματίας ότι αν φωνάξω δεν θα βγω ζωντανός από εκεί μέσα. Αφού ολοκλήρωσε την πράξη της διείσδυσής με όλο του το χέρι, με εμένα να σφαδάζω στον πόνο, με βίασε εισάγοντας και το γεννητικό του όργανο στο σώμα μου…».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ