Ελλαδα

Τι δήλωσε η γυναίκα που κατέθεσε στην υπόθεση Λιγνάδη

«Η προσπάθειά τους να σιγήσουν οι φωνές των επιζώντων σεξουαλικής βίας και των μαρτύρων θα αποτύχει»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δημήτρης Λιγνάδης
Δημήτρης Λιγνάδης © EUROKINISSI/ΕΦΗ ΣΚΑΖΑ

Τι απάντησε εμμέσως πλην σαφώς στην υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη, η 40χρονη γυναίκα της οποίας η κατάθεση θεωρήθηκε ιδιαιτέρως σημαντική

Σε «δολοφονία χαρακτήρων» και «ακραία ομοφοβικών σεξιστικών και οπισθοδρομικών απόψεων» αναφέρεται σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε, μέσω της συνηγόρου της Χρύσας Παπαδοπούλου, η γυναίκα που κατέθεσε λίγες ώρες πριν συλληφθεί ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Η δήλωση της γυναίκας που κατέθεσε εναντίον του Δημήτρη Λιγνάδη

«Η παλαιομοδίτικη τακτική της “δολοφονίας χαρακτήρων” και της επίρριψης ευθυνών στα θύματα είναι μια απελπισμένη προσπάθεια να στραφεί η προσοχή μακριά από την ουσία αυτή της υπόθεσης και να υποβιβαστεί αυτή σε θέαμα της κλειδαρότρυπας. Μέσω ακραία ομοφοβικών, σεξιστικών και οπισθοδρομικών απόψεων απευθύνονται στην κοινωνία της Ελλάδας του 1960.

»Αλλά, δυστυχώς για αυτούς, είμαστε στο 2021 και η προσπάθειά τους να σιγήσουν οι φωνές των επιζώντων σεξουαλικής βίας και των μαρτύρων θα αποτύχει.

»Κατά τη διάρκεια της προσπάθειας αυτής όμως, θίγεται βάναυσα η αλήθεια, η τιμή και η υπόληψη της εντολέως μου, όταν διαδίδονται σε τηλεοπτικές εκπομπές, δελτία ειδήσεων, εφημερίδες, στο διαδίκτυο συκοφαντικά ή/και δυσφημιστικά γεγονότα για την ίδια, την προσωπική της ζωή και αυτή των οικείων της, γεγονός για το οποίο επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός της».

Η κατάθεση της 40χρονης γυναίκας

Η γυναίκα μάρτυρας φέρεται να κατέθετε επί τέσσερις ώρες για την υπόθεση με τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Σύμφωνα με τον Alpha, η γυναίκα αυτή όταν ήταν 19 ετών, και ενώ σπούδαζε σε πανεπιστήμιο μεγάλης επαρχιακής πόλης, γνώρισε τον Δημήτρη Λιγνάδη. Τον ερωτεύτηκε και για 19 χρόνια μπαινόβγαινε στο σπίτι του, βλέποντας ανήλικα αγόρια και κορίτσια να πηγαινοέρχονται. Όταν κατάλαβε τι συνέβαινε με ανήλικα αγόρια και κορίτσια, αντέδρασε.

«Το 2016 του είπα "θα πάω στην αστυνομία και θα σε δώσω". Μου απάντησε: "Αν τολμήσεις να μιλήσεις, θα πάρω το όπλο και θα σου τινάξω τα μυαλά στον αέρα"». Η γυναίκα κατέθεσε ότι τρομοκρατήθηκε για τη ζωή της και κράτησε το στόμα της κλειστό. Έναν χρόνο αργότερα σταμάτησε να συναντάει τον σκηνοθέτη.

«Όταν τον επισκεπτόμουν στο σπίτι του, κάποιες φορές έβλεπα νεαρά αγόρια αλλά και κορίτσια να φεύγουν. Κι όταν εγώ έφευγα, κάποια άλλα έρχονταν», κατέθεσε επίσης η γυναίκα.

Μετά τις καταγγελίες που έγιναν το τελευταίο διάστημα για τον σκηνοθέτη, η γυναίκα αποφάσισε να μιλήσει. Και η κατάθεσή της κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική για την υπόθεση.

Αύριο Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου απολογείται ο Δημήτρης Λιγνάδης

Προθεσμία για να απολογηθεί αύριο Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021 έλαβε ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης, που βρέθηκε σήμερα, μαζί με τον συνήγορό του, Αλέξη Κούγια, ενώπιον της ανακρίτριας. 

Νωρίτερα σήμερα Τετάρτη, ο Αλέξης Κούγιας κατέθεσε ένσταση ακυρότητας κατά της προδικασίας που εφαρμόστηκε σε βάρος του σκηνοθέτη. Ο κατηγορούμενος και κρατούμενος με ένταλμα σύλληψης καλλιτέχνης με την ένσταση του βάλλει κατά της διαδικασίας που εφαρμόστηκε από τους Εισαγγελείς κατά το στάδιο της διερεύνησης της υπόθεσης αλλά και κατά της ακόλουθης έκδοσης του εντάλματος σύλληψης το οποίο θεωρεί άκυρο.

«Πρωτίστως υποβάλαμε ένσταση ακυρότητας της διαδικασίας, καθώς ο αρμόδιος εισαγγελέας περιόρισε το υλικό στην κατάθεση όσων έκαναν μηνύσεις, ενώ και ο φερόμενος ως κατηγορούμενος, δεν είχε κληθεί προηγουμένως να καταθέσει με την ιδιότητα του υπόπτου», είπε σε δηλώσεις του ο Αλέξης Κούγιας και συμπλήρωσε: «Σύμφωνα με έγγραφο που κατέθεσε ο εντολέας μου ζήτησε να εξεταστεί ως ύποπτος και να δώσει εξηγήσεις αφού προηγουμένως λάβει αντίγραφα των καταγγελιών. Οι πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο εντολέας μου θα πρέπει να αποσαφηνιστούν πλήρως (…) Αυτά που ακούγονται περί 41 μαρτύρων είναι μύθος. Δέκα φίλοι με μηνύσεις των μηνυτών. Νομικό ενδιαφέρον έχει μόνο ένας εκ των φερομένων ως παθόντων. Και οι δύο φερόμενοι ως παθόντες είναι Αιγύπτιοι».

Ο κ. Κούγιας ανέφερε πως η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική, ενώ περιέγραψε ποιες είναι οι καταγγελίες, αλλά και ποια η δική τους στάση σε αυτές τις μηνύσεις. «Ο εντολέας μου από ταξιδιωτικά έγγραφα αποδεικνύει πως ήταν στην Αίγυπτο την περίοδο για την οπο

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ