Ελλαδα

Κούγιας για υπόθεση Λιγνάδη: Καταρρέει το κατηγορητήριο (βίντεο)

«Οι καταγγελόμενοι βιασμοί τον Αύγουστο του 2010 και 2015 δεν έχουν τελεστεί», υποστηρίζει ο συνήγορος του ηθοποιού

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Υπόθεση Δημήτρη Λιγνάδη: Νέες δηλώσεις του Αλέξη Κούγια - Τι είπε για το υπόμνημα που προσκομίστηκε και γιατί μιλά για κατάρρευση του κατηγορητηρίου.

«Μπορώ να μιλήσω για κατάρρευση του κατηγορητηρίου», δήλωσε ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας, κατά την έξοδό του από το γραφείο της ανακρίτριας και εξέθεσε τα στοιχεία που φέρεται να απαλλάσσουν τον ηθοποιό από τους δύο καταγγελλόμενους βιασμούς. 

Ο Αλέξης Κούγιας παρέδωσε στα μέλη του συμβουλίου πλημμελειοδικών, έπειτα από αίτημα του προέδρου της επιτροπής, αποδεικτικά στοιχεία σύμφωνα με τα οποία οι καταγγελλόμενοι βιασμοί τον Αύγουστο του 2010 και τον Αύγουστο του 2015 δεν έχουν λάβει χώρα σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της υπεράσπισης. Όπως είπε ο ποινικολόγος, «από τα στοιχεία αυτά αποδεικνύεται πως ο κατηγορούμενος δεν ήταν στους τόπους που καταγγέλλονται όταν τελέστηκαν». 

«Έχουμε επικαλεστεί άπειρα, στοιχεία και πάρα πολλούς μάρτυρες. Δεν μπορέσαμε να καταθέσουμε βεβαιώσεις από τα ξενοδοχεία που διέμεινε λόγω covid αφού είναι κλειστά επειδή είναι εποχιακά και είχαμε λίγο χρόνο στη διάθεσή μας», είπε σχετικά με την πρώτη καταγγελία ο κ. Κούγιας και προσέθεσε: «Αναφορικά με τον φερόμενο βιασμό στις 8/8 του 2015 μέχρι χθες η καταγγελία ήταν για 9/8 ο οποίος φέρεται να έγινε στην Επίδαυρο. Αλλά διαπίστωσαν ότι 9/8 ήταν Κυριακή και Κυριακή δεν γίνονται παραστάσεις στην Επίδαυρο. Αλλά έκαναν ένα μοιραίο λάθος εκείνη την χρονιά δεν ήταν ούτε σκηνοθέτης, ούτε ηθοποιός στην Επίδαυρο και ήταν στην Ιθάκη. Γι' αυτό θα καταθέσουν η κα.Κούρκουλα και οι υπόλοιποι» είπε ο Αλέξης Κούγιας.  

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ