Ελλαδα

Ηράκλειο-Καταγγελία: Ξέχασαν γάζες σε ασθενή μετά από χειρουργείο

15 συνολικά ξεχασμένες γάζες έχουν αφαιρεθεί από το σώμα 49χρονης γυναίκας

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η γυναίκα από το Ηράκλειο, η οποία καταγγέλλει ότι ξεχάστηκαν στο σώμα της 15 γάζες κατά το χειρουργείο, κατέθεσε μήνυση σε βάρος του μαιευτήρα-γυναικολόγου

Χειρουργικές γάζες ξεχάστηκαν μέσα στο σώμα της, όταν τον Αύγουστου του 2020 η 49χρονη Ροδάνθη Κασσωτάκη πήγε σε δημόσιο νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε επέμβαση ολικής υστερεκτομής, σύμφωνα με την καταγγελία της, όπως μεταδίδει το ρεπορτάζ του Mega. Δύο μήνες μετά το χειρουργείο η γυναίκα, από χωριό του Ηρακλείου Κρήτης, εξακολουθούσε να υποφέρει από αφόρητους πόνους, μέχρι που κατέρρευσε.

«Εγώ δεν ήμουν καλά, πέθαινα και με πήραν σηκωτή ένα βράδυ από εδώ, δεν μπορούσα ούτε να περπατήσω γιατί τα μικρόβια είχαν πάει σε όλο μου το σώμα και με πήγαν στο κέντρο υγείας, στο οποίο εκεί η μαία μου έβγαλε την πρώτη γάζα».

15 συνολικά ξεχασμένες γάζες έχουν αφαιρεθεί από το σώμα της, ενώ σύμφωνα με τους γιατρούς, είναι άγνωστο πόσες ακόμα εξακολουθούν να βρίσκονται μέσα της προκαλώντας πολλά προβλήματα υγείας, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει στο LIVE NEWS η 49χρονη γυναίκα.

Η γυναίκα κατέθεσε μήνυση σε βάρος του μαιευτήρα-γυναικολόγου και κάθε άλλου συνυπεύθυνου γιατρού-νοσηλευτή. Η καταγγέλλουσα μετέβη στο αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα συνοδευόμενη από τον δικηγόρο της κ. Ζαχαρία Λιπαράκη.

Η μήνυση αναφέρεται στο αδίκημα της σωματικής βλάβης από αμέλεια «από πρόσωπο το οποίο όφειλε λόγω του επαγγέλματος του να επιδείξει ιδιαίτερη επιμέλεια και προσοχή κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του (ιατρική πράξη). Περιγράφεται ότι μετά την πρώτη προγραμματισμένη επέμβαση η καθημερινότητα της έγινε μαρτυρική και η υγεία της χειροτέρευε μέρα με τη μέρα. Χρειάστηκε να πάει δύο φορές σε Κέντρο Υγείας, να επισκεφθεί ιδιώτες γιατρούς και ιδιωτική κλινική, να κάνει αλλεπάλληλες εξετάσεις μέχρι που τελικά εντοπίστηκαν οι… γάζες.

Υποστηρίζεται ότι αφαιρέθηκαν συνολικά 15 γάζες. «Η εντολέας μου υπέβαλε μήνυση σε βάρος γιατρού-γυναικολόγου διότι σε χειρουργική επέμβαση που υποβλήθηκε από τον μηνυόμενο και την ιατρική του ομάδα σε δημόσιο νοσοκομείο, «ξέχασε» να αφαιρέσει τις ιατρικές γάζες γεγονός που δυστυχώς έχει προκαλέσει σοβαρή βλάβη στην υγεία της. Βιώνει μια μαρτυρική καθημερινότητα με ιδιαίτερη ψυχική επιβάρυνση λόγω της κατάστασης της υγείας της» δήλωσε στο Cretalive ο κ. Λιπαράκης.

Πλέον αναμένεται η διερεύνηση της υπόθεσης από τις αρμόδιες Αρχές.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ