Ελλαδα

Στην ανακρίτρια ο Δημήτρης Λιγνάδης

Συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δημήτρης Λιγνάδης
Δημήτρης Λιγνάδης © EUROKINNISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Στην ανακρίτρια για να ζητήσει νέα προθεσμία για την απολογία του ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης οδηγήθηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης στο γραφείο της 19ης τακτικής ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση του. Ο Δημήτρης Λιγνάδης θα ζητήσει νέα προθεσμία μίας ή δύο ημερών για την απολογία του καθώς άλλαξε συνήγορο. Την τελική απόφαση για το αν θα δοθεί ή όχι προθεσμία θα την λάβει η ανακρίτρια.

Αναμένεται και η άφιξη του νέου συνηγόρου του Αλέξη Κούγια, ενώ ιδιαίτερα αυξημένα ήταν τα μέτρα στα δικαστήρια, ενόψει της άφιξής του.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης αρνείται κατηγορηματικά το κακούργημα του βιασμού κατά συρροή το οποίο αντιμετωπίζει.

Σημειώνεται ότι η δικαστική λειτουργός αναμένεται να εξετάσει το Δημήτρη Λιγνάδη για όσα περιγράφονται σε δύο μηνύσεις, αλλά και με βάση τις δύο σημαντικότερες μαρτυρικές καταθέσεις, που περιλαμβάνονται στη δικογραφία. Πρόκειται και εκείνη της 40χρονης γυναίκας, που φέρεται να μίλησε ακόμη και για απειλές κατά της ζωής της, αλλά και η κατάθεση ενός άνδρα που επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς του 25χρονου μηνυτή, που κατοικεί στη Σουηδία.

Όπως αναφέρει το ένταλμα σύλληψης, ο κατηγορούμενος «με μεθοδική και συστηματική προσέγγιση» και εκμεταλλευόμενος την επαγγελματική του ιδιότητα, καλλιέργησε «κλίμα εμπιστοσύνης» με τα θύματα του τα οποία βρίσκονταν σε ιδιαίτερα ευαίσθητη ηλικία. Μάλιστα, ο σκηνοθέτης φέρεται είτε να ασκούσε βία σε βάρος των θυμάτων είτε να τα οδηγούσε σε κατάσταση αναισθησίας και ανικανότητας, προκειμένου να επιτύχει τους σκοπούς τους.

Απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη ενώπιον της ανακρίτριας
Απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη ενώπιον της ανακρίτριας © EUROKINNISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Η υπερασπιστική γραμμή

Από τις δηλώσεις του ποινικολόγου Αλέξη Κούγια που ανέλαβε την υπεράσπιση του καλλιτέχνη, διαφαίνεται πως η πρόθεση του κατηγορουμένου είναι η κατά μέτωπο επίθεση με διπλή στόχευση, προκειμένου να στηρίξει την εξ αρχής τοποθέτησή του υπέρ της αθωότητας του.

Υπενθυμίζεται ότι λίγο νωρίτερα, ο Αλέξης Κούγιας επιτέθηκε κατά της Δικαιοσύνης για τις κατηγορίες τις οποίες αντιμετωπίζει ο Δημήτρης Λιγνάδης, κάνοντας λόγο για νομικές παραβάσεις, παραλείψεις και προκατάληψη.

Όπως είπε στον ΑΝΤ1 το πρωί της Τετάρτης, «αυτά που έχουν συμβεί στην υπόθεση Λιγνάδη δεν συμβαίνουν ακόμα και στις πλέον αντισυνταγματικές χώρες της Άπω Ανατολής και της Αφρικής». Παράλληλα, σημείωσε: «Το να συλλάβεις με ένταλμα συλλήψεως Έλληνα πολίτη χωρίς να συμφωνήσει ανακριτής και εισαγγελέας, έχει κάποιες προϋποθέσεις. Το να δικαστεί ένας άνθρωπος και να καταδικαστεί είναι αποτέλεσμα τριών διαδικασιών. Αυτό που συμβαίνει στον κ. Λιγνάδη είναι πρωτοφανές».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ