Ελλαδα

The Times: Η Ελλάδα θα δεχτεί εμβολιασμένους Βρετανούς

«Η ελληνική κυβέρνηση εκπονεί σχέδιο για τον «έγκαιρο εμβολιασμό του προσωπικού αεροδρομίων και ξενοδοχειακών μονάδων»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η Ελλάδα σκοπεύει να ανοίξει τα σύνορά της για τουρίστες από τη Βρετανία, που έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, κάνουν λόγοι οι Times του Λονδίνου.

Οι Times του Λονδίνου κάνουν λόγο σε δημοσίευμά τους για σκέψεις της Αθήνας «να ανοίξει τα σύνορά της τον Μάιο για Βρετανούς τουρίστες, που έχουν εμβολιαστεί για τον κορωνοϊό».

Σύμφωνα με το βρετανικό δημοσίευμα, η Αθήνα εξετάζει το εάν μπορεί «να σπάσει την ενιαία ευρωπαϊκή προσέγγιση» με το να δεχτεί τουρίστες, που μπορούν να αποδείξουν πως έχουν λάβει το εμβόλιο και να κάνουν διακοπές στη χώρα μας το καλοκαίρι.

Παράλληλα, η ελληνική κυβέρνηση εκπονεί σχέδιο για τον «έγκαιρο εμβολιασμό του προσωπικού αεροδρομίων και ξενοδοχειακών μονάδων» αναφέρει το δημοσίευμα. Πάντως, οι Ευρωπαίοι ηγέτες αναμένεται να υπερασπιστούν την άποψη πως «είναι πολύ νωρίς για να αρθούν οι περιορισμοί αλλά και η επανεκκίνηση του τουρισμού».

Υπενθυμίζεται πάντως πως ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στο BΒC είχε αναφερθεί σε «τεχνικές συζητήσεις μεταξύ Ελλήνων και Βρετανών αξιωματούχων, ώστε να εξακριβώσουμε αν η εφαρμογή του πιστοποιητικού εμβολιασμού θα είναι εφικτή. Ευελπιστώ ότι θα μπορέσουμε να καταλήξουμε σε κάποια λύση, τουλάχιστον ως προς την τεχνική πλευρά».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ