Ελλαδα

Πασχάλης Τσαρούχας: Καταθέτει την Τετάρτη στην Εισαγγελία

Για τις υποθέσεις σεξουαλικής βίας στο χώρο του θεάτρου

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Πασχάλης Τσαρούχας: Ο πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών καλείται να καταθέσει την Τετάρτη στην Εισαγγελία.

Την ερχόμενη Τετάρτη καλείται να καταθέσει στην Εισαγγελία ο πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Πασχάλης Τσαρούχας, σχετικά με τις υποθέσεις σεξουαλικής βίας στο χώρο του θεάτρου.  

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο στόχαστρο των εισαγγελέων έχει τεθεί συγκεκριμένη υπόθεση καταγγελλόμενου βιασμού από γνωστό ηθοποιό. Για την υπόθεση, που είναι στο όριο της παραγραφής, έχει κατατεθεί μήνυση και η έρευνα ανατέθηκε στην Αστυνομία με εντολή να προβεί σε όλες τις ενδεικνυόμενες ενέργειες, ώστε τάχιστα να ολοκληρωθεί η έρευνα. Ο μηνυτής φέρεται να συνδέει τον καταγγελλόμενο ηθοποιό με τον κατηγορούμενο Δημήτρη Λιγνάδη.

Σπύρος Μπιμπίλας: Τον λόγο έχει η Δικαιοσύνη

Νωρίτερα σήμερα, κατέθεσε στον Εισαγγελέα ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας

Ο ηθοποιός και Πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας, έξω από την Εισαγγελία © EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Ο κ. Μπιμπίλας έφτασε στην εισαγγελία Πρωτοδικών περί τις 10:30 το πρωί και είχε μαζί του τον φάκελο με όλα τα στοιχεία από τις καταγγελίες που έχουν γίνει στο Σωματείο. Eξερχόμενος από το κτίριο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, δήλωσε: «Μία φράση θα πω και τίποτα άλλο. Μην περιμένετε να σας πούμε λεπτομέρειες, ο δρόμος ανοίγει για να ερευνήσει η δικαιοσύνη. Δεν απαντώ σε τίποτα».

Ηθοποιοί κατά της Λίνας Μενδώνη έξω από το Υπουργείο Πολιτισμού

Διαμαρτυρία καλλιτεχνών έξω από το υπουργείο Πολιτισμού © EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Το πρωί της Δευτέρας (22/2), ηθοποιοί συγκεντρώθηκαν έξω από το Υπουργείο Πολιτισμού, προκειμένου να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για την υπουργό, Λίνα Μενδώνη. Οι συγκεντρωμένοι σήκωσαν πανό κατά της υπουργού Πολιτισμού, ζητώντας την παραίτησή της. 

Η ηθοποιός, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, βρέθηκε έξω από το Υπουργείο και μίλησε στην κάμερα του Ant1 για τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση Λιγνάδη και τις καταγγελίες που έχουν ήδη βρει το φως της δημοσιότητας. «Εγώ προσωπικά έχω έρθει για συμπαράσταση. Δεν πάει άλλο. Έχουμε ξεκινήσει έναν αγώνα και πρέπει να τον ολοκληρώσουμε. Ζητάμε την παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού γιατί θεωρούμε ότι δεν καλύπτει καθόλου σωστά τη θέση της. Πρέπει να ξεκινήσουμε από εκεί για να μπορέσουμε να εργαζόμαστε ως κανονικοί άνθρωποι, χωρίς να φοβόμαστε οποιουδήποτε τύπου επίθεσης.

»Γνωρίζω πάνω από 20 χρόνια για τον Δημήτρη Λιγνάδη. Πώς μπορεί να μιλήσει κάποιος όταν δεν έχει συμβεί στον ίδιο; Εγώ έχω προσπαθήσει να παροτρύνω όλα αυτά τα χρόνια, αυτά τα παιδιά να μιλήσουν. Όλος ο κόσμος που αναρωτιέται “γιατί δεν μίλησαν”, να σκεφτεί ότι πρόκειται για ανήλικα παιδιά στη συγκεκριμένη περίπτωση. Όταν σου δίνεται ευκαιρία να ξεκινήσεις τη δουλειά σου ο φόβος είναι τεράστιος για να υπερασπιστείς τον εαυτό σου μπροστά σε ανθρώπους που έχουν κέραια θέση στα πράγματα. Για μένα ήταν σκοπός της ζωής μου να είμαι σήμερα εδώ», ανέφερε η Πηνελόπη Αναστασοπούλου.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ