Ελλαδα

Στην Ευελπίδων με χειροπέδες o Δημήτρης Λιγνάδης (video)

Κατηγορούμενος για βιασμό κατά συρροή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στην Ευελπίδων έφτασε με χειροπέδες ο Δημήτρης Λιγνάδης
Στην Ευελπίδων έφτασε με χειροπέδες ο Δημήτρης Λιγνάδης © YouTube

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων οδηγήθηκε πριν από λίγο ο Δημήτρης Λιγνάδης που συνελήφθη χθες.

Στα Δικαστήρια της Ευελπίδων έφτασε ο Δημήτρης Λιγνάδης λίγο πριν τις 10 το πρωί. Ο Δημήτρης Λιγνάδης οδηγήθηκε στο ανακριτικό κτίριο 10 της πρωην σχολής Ευελπιίδων όπου αναμένεται να ζητήσει προθεσμία προκείμένου να ετοιμάσει την απολογία του.

O γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης του θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης οσυνελήφθη το απόγευμα του Σαββάτου με ένταλμα του ανακριτή, καθώς εις βάρος του υπάρχουν καταγγελίες για βιασμό και σεξουαλικές κακοποιήσεις.

Οι εισαγγελικές αρχές προχώρησαν σε επιβεβαίωση των καταγγελιών των θυμάτων με εξέταση μαρτύρων και απήγγειλαν σε βάρος του κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για βιασμούς κατ εξακολούθηση. Οι περιπτώσεις που τον βαρύνουν είναι δύο. Η πρώτη αφορά την καταγγελία του 25χρονου ο οποίος ανέφερε ότι βιάστηκε σε ηλικία 14 χρόνων και η δεύτερη αφορά την κατάθεση μιας γυναίκας η οποία όπως προκύπτει, γνώριζε πολλά για την ιδιωτική ζωή του γνωστού σκηνοθέτη.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης αναμένεται να ζητήσει προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί τις επόμενες ημέρες, αφού προηγουμένως λάβει γνώση της δικογραφίας και του κατηγορητηρίου.

Σύμφωνα με τον νόμο , ο κατηγορούμενος σε βάρος του οποίου εκδόθηκε ένταλμα θα πρέπει εντός πενθημέρου από την έκδοση, να έχει απολογηθεί και να έχει αποφασιστεί η περαιτέρω ποινική του μεταχείριση. Έτσι, μετά την απολογία του, Ανακρίτρια και Εισαγγελέας θα κρίνουν με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των κατηγοριών που βαρύνουν τον καλλιτέχνη αν θα κριθεί προφυλακιστέος ως ύποπτος φυγής ή ως ύποπτος διάπραξης νέων αδικημάτων.
 

Στην Ευελπίδων ο Δημήτρης Λιγνάδης | Τώρα ό,τι συμβαίνει 21/2/2021 | OPEN TV

«Αρνείται όλες τις κατηγορίες», λέει ο δικηγόρος του

«Αρνείται όλα όσα ακούγονται», τόνισε ο δικηγόρος του κ. Λιγνάδη, Νίκος Γεωργουλέας, σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους έξω από τη ΓΑΔΑ. «Μόλις εξεδόθη το ένταλμα προσήλθε αυτοβούλως, δεν υπάρχει θέμα να κρυφτεί ή να διαφύγει», είπε, σημειώνοντας ότι δεν υπήρξε αναζήτηση του εντολέα του. Αποκάλυψε δε ότι ο κ. Λιγνάδης ήταν στην Αθήνα όλο αυτό το διάστημα και αυτό είχε γνωστοποιηθεί στις αρμόδιες αρχές.

«Ο κ. Λιγνάδης είναι έντιμος, ειλικρινής και με οργανωμένη σκέψη. Ήρθε αμέσως στη ΓΑΔΑ, έχει πολύ καλή συνεργασία, προχωράμε με τη νόμιμη διαδικασία», πρόσθεσε.

«Αρνείται όλες αυτές τις κατηγορίες. Περισσότερα θα πούμε τις επόμενες ημέρες», επισήμανε.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ