Ελλαδα

Δημήτρης Λιγνάδης: Στην ανακρίτρια τις επόμενες ώρες

Μέχρι να απολογηθεί θα παραμείνει κρατούμενος στη ΓΑΔΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δημήτρης Λιγνάδης
Δημήτρης Λιγνάδης © EUROKINNISSI/ΕΦΗ ΣΚΑΖΑ

Στην ανακρίτρια αναμένεται να οδηγηθεί τις επόμενες ώρες ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Εντός της ημέρας αναμένεται να μετακινηθεί από τη ΓΑΔΑ στην ανακρίτρια, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης, Δημήτρης Λιγνάδης, που κατηγορείται για βιασμό και σεξουαλικές κακοποιήσεις. Ο Δημήτρης Λιγνάδης από τη στιγμή της σύλληψής του βρίσκεται στον 10ο όροφο της ΓΑΔΑ. Θα ακολουθήσει συνεννόηση με την ανακρίτρια για το πότε θα εκτελεστεί τυπικά το ένταλμα σύλληψης από τον εισαγγελέα και αμέσως μετά θα οδηγηθεί στο γραφείο της στο κτήριο 9 της πρώην σχολής Ευελπίδων. 

Ο Δημήτρης Λιγνάδης, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ζητήσει προθεσμία, προκειμένου να λάβει γνώση της δικογραφίας και του κατηγορητηρίου και να προετοιμάσει την απολογία του.

Τονίζεται ότι μέχρι να απολογηθεί θα παραμείνει κρατούμενος στη ΓΑΔΑ.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο της προφυλάκισης, εισαγγελέας και ανακρίτρια θα «ζυγίσουν» δυο στοιχεία:

  • Αν είναι ύποπτος φυγής και
  • Αν είναι επικίνδυνος για τη διάπραξη νέων αδικημάτων.

«Αρνείται όλες τις κατηγορίες», λέει ο δικηγόρος του

«Αρνείται όλα όσα ακούγονται», τόνισε ο δικηγόρος του κ. Λιγνάδη, Νίκος Γεωργουλέας, σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους έξω από τη ΓΑΔΑ. «Μόλις εξεδόθη το ένταλμα προσήλθε αυτοβούλως, δεν υπάρχει θέμα να κρυφτεί ή να διαφύγει», είπε, σημειώνοντας ότι δεν υπήρξε αναζήτηση του εντολέα του. Αποκάλυψε δε ότι ο κ. Λιγνάδης ήταν στην Αθήνα όλο αυτό το διάστημα και αυτό είχε γνωστοποιηθεί στις αρμόδιες αρχές.

«Ο κ. Λιγνάδης είναι έντιμος, ειλικρινής και με οργανωμένη σκέψη. Ήρθε αμέσως στη ΓΑΔΑ, έχει πολύ καλή συνεργασία, προχωράμε με τη νόμιμη διαδικασία», πρόσθεσε.

«Αρνείται όλες αυτές τις κατηγορίες. Περισσότερα θα πούμε τις επόμενες ημέρες», επισήμανε.

«H Δικαιοσύνη έχει πλέον το λόγο»

Το Υπουργείο Δικαιοσύνς διαβεβαιώνει ότι θα έλθουν όλα στα φως – και μιλά για «πολύ σκοτεινή υπόθεση», ενώ καλεί όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που έχουν ήδη δώσει πολιτικό χρώμα στις καταγγελίες κατά Λιγνάδη, να συνεργαστούν , προκειμένου «να αντιμετωπιστούν νοσηρά φαινόμενα, όπως αυτά που καταγγέλλονται».

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης έχει ως εξής: «H Δικαιοσύνη έχει πλέον το λόγο. Είμαστε βέβαιοι ότι οι δικαστικές αρχές θα κάνουν ό,τι χρειαστεί προκειμένου να έρθουν όλα στο φως σε αυτή την πολύ σκοτεινή υπόθεση και να αποδοθεί δικαιοσύνη.

»Η χώρα έχει κράτος Δικαίου και η κυβέρνηση θα συνδράμει, με όποιο τρόπο της ζητηθεί, θέτοντας στη διάθεση των δικαστικών αρχών τις υπηρεσίες της. Υποθέσεις τέτοιου είδους δεν έχουν κομματικό χρώμα. Είναι καθήκον όλων των πολιτικών δυνάμεων να συνεργαστούν, ώστε να αντιμετωπιστούν νοσηρά φαινόμενα, όπως αυτά που καταγγέλλονται. Είναι ευθύνη και καθήκον μας απέναντι στα θύματα. Η σιωπή που επικρατούσε για τόσα χρόνια έσπασε. Ήρθε η ώρα της Δικαιοσύνης».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ