- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Άρση lockdown: «Δύσκολο να το προβλέψει κάνεις - Δεν νομίζω ότι θα ανοίξουμε τόσο γρήγορα», δήλωσε η Μαρία Τσολιά.
«Τα κρούσματα τείνουν να σταθεροποιηθούν, έχει σταματήσει η αύξηση και ελπίζουμε να συνεχιστεί έτσι», δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ, η Μαρία Τσολιά, καθηγήτρια παιδιατρικής και λοιμωξιολογίας, μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων και μέλος της επιτροπής εμβολιασμού.
Ερωτηθείσα για το πότε θα ανοίξουν οι δραστηριότητες η κ. Τσολιά ανέφερε πως είναι δύσκολο να το προβλέψει κάνεις.
«Δεν νομίζω ότι θα ανοίξουμε τόσο γρήγορα, θα πρέπει να δούμε μια μείωση της πληρότητας των ΜΕΘ covid οπότε δεν μπορούμε να ανοίξουμε με πληρότητα 80 και 70%», τόνισε η κ. Τσολιά.
Εκτίμησε πάντως ότι όταν θα αρθεί το αυστηρότερο απαγορευτικό θα ανοίξουν πρώτα τα σχολεία ενώ παράλληλα μπορεί να ανοίξει και το λιανεμπόριο με παράδοση εκτός καταστήματος.
Συνεχίζει να αυξάνεται το ιικό φορτίο στα λύματα της Θεσσαλονίκης
Αυξητική τάση στη συγκέντρωση του ιικού φορτίου στα λύματα εξακολουθεί να καταγράφεται στις καθημερινές μετρήσεις που διεξάγει η Ομάδα Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΑΠΘ με την ΕΥΑΘ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στο πλαίσιο του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ.
Οι τιμές της συγκέντρωσης του SARS-CoV-2 στα δείγματα που ελήφθησαν από την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Θεσσαλονίκης στις 15 και 16 Φεβρουαρίου, μετά τον περιβαλλοντικό εξορθολογισμό των μετρήσεων, είναι κατά 17% αυξημένες σε σχέση με τις τιμές των δύο προηγούμενων δειγματοληψιών.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καθησυχαστικοί Λέκκας και Ταχιάος
Δυστυχώς αυτό είναι το «θέαμα» το οποίο εκόντες άκοντες παρακολουθούμε στους περισσότερους δρόμους
Οι περιοχές που επηρεάζει
Τι ισχύει για τους συρμούς προς Αεροδρόμιο
Η Ελλάδα στις πρώτες θέσεις παγκοσμίως στα ποσοστά καισαρικών
Δείτε το σημερινό σκίτσο του Αρκά
Αναλυτικά τα σημεία και οι ώρες
Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ
Είχε σταλεί μήνυμα 112 στους κατοίκους
Συλλήψεις για πυρκαγιές που προκλήθηκαν από ψησταριά, πυροτεχνήματα και εργασίες
Τι προβλέπει αναλυτικά για όλα τα επιστημονικά πεδία
Ποιοι σταθμοί θα κλείνουν στις 21:40 για τις ημέρες Κυριακή ως Πέμπτη
Με λεωφορεία η μεταφορά των επιβατών
Στο σημείο επιχειρεί ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής
Επίγειες και εναέριες δυνάμεις την έθεσαν χωρίς ενεργό μέτωπο μέσα σε 30 λεπτά
Σταδιακή μεταβολή από την Τρίτη - Η ανάρτηση του μετεωρολόγου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.