- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Η Αθήνα απέκτησε και τρίτο Pocket Park, αυτή τη φορά στο Παγκράτι
Είναι μία έκταση 750 τ.μ. με πυκνή φύτευση στην οποία τοποθετήθηκαν περισσότερα από 1.150 είδη φυτών και δέντρων
Το νέο «Pocket Park» στο Παγκράτι είναι μεγαλύτερο από τα προηγούμενα και δημιουργήθηκε από την εταιρία «P&G» και την οργάνωση «Γη»
Και τρίτο «Pocket Park» απέκτησε η Αθήνα, καθώς ένας εγκαταλελειμμένος χώρος στο Παγκράτι μετατράπηκε σε ένα πάρκο ανάσας για όλη τη γειτονιά. Τους τελευταίους μήνες έχουν δημιουργηθεί ακόμη δυο, στην Κυψέλη και τον Κολωνό. Το νέο «Pocket Park» είναι μεγαλύτερο από τα προηγούμενα και δημιουργήθηκε από την εταιρία «P&G» και την οργάνωση «Γη» που συμμετέχουν στο πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων «Υιοθέτησε την πόλη σου».
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του δήμου, το συγκεκριμένο πάρκο σχεδιάστηκε με στόχο «να αποτελέσει ένα οικοσύστημα που θα συμβάλει στην αισθητική και κλιματική αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής, στη δέσμευση διοξειδίου του άνθρακα και στην αύξηση της βιοποικιλότητας. Είναι μία έκταση 750 τ.μ. με πυκνή φύτευση στην οποία τοποθετήθηκαν περισσότερα από 1.150 είδη φυτών και δέντρων, μεταξύ των οποίων ροβίνιες, σημύδες και γηγενή αρωματικά φυτά. Ο εντυπωσιακός αριθμός διαφορετικών φυτών και η πυκνότητα φύτευσής τους, συμβάλλουν στη δημιουργία ενός οικοσυστήματος με οφέλη για τη γειτονιά».
Επίσης στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι εφαρμόστηκαν σχεδιαστικές και κατασκευαστικές λύσεις βασισμένες στις αρχές της βιωσιμότητας και της κυκλικής οικονομίας. Οι περισσότερες κατασκευές του πάρκου έχουν γίνει από επαναχρησιμοποιημένα ξύλα, όπως για παράδειγμα τραβέρσες σιδηρόδρομου, ενώ εγκαταστάθηκε ένα αειφόρο σύστημα αποστράγγισης υδάτων ώστε να εμπλουτίζεται ο υδροφόρος ορίζοντας και να ποτίζονται τα δέντρα. Ο φωτισμός του πάρκου παράγεται από αυτόνομα φωτοβολταϊκά τα οποία, με στόχο τη μείωση της φωτορύπανσης, τις πρώτες ώρες φωτίζουν στο 100%, έπειτα, για τέσσερις ώρες στο 80% και αποδίδουν το 25% έως το πρωί. Στο πάρκο τοποθετήθηκαν διάδρομοι περιπάτου, καθίσματα και θέσεις ποδηλάτου και εξασφαλίστηκε παροχή νερού για τους επισκέπτες αλλά και για τα πουλιά και τα ζωάκια της πόλης. «Τη θέση του μαύρου και των σκουπιδιών, παίρνει το πράσινο και η ζωή» δήλωσε , ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης τονίζοντας ότι η Δημοτική Αρχή υλοποιεί το σχέδιο κάθε γωνιά της Αθήνας «να αποκτήσει τη δική της ανάσα, το δικό της πράσινο σημείο αναφοράς και, επιτέλους, να έρθουν στο φως εκτάσεις μέσα στον αστικό ιστό που με το πέρασμα του χρόνου είχαν γίνει βάρος για τη γειτονιά».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ομάδα αγροτών προσπάθησε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθεί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Τι ζητά ο δήμαρχος από τον Νίκο Χαρδαλιά
Συνεχίζονται οι ισχυρές βροχοπτώσεις - Οδηγίες για ασφάλεια και δικαιώματα
Πού έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία
Δεν μπορούσε να προσεγγίσει Super Puma λόγω των καιρικών συνθηκών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Πότε θα περιοριστούν οι βροχές
Η ανάρτησή του στο Facebook
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα
Το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας
Η εξήγηση Κολυδά για τη λειτουργία των φρεατίων εν μέσω βροχοπτώσεων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.