Ελλαδα

Θωμαΐδης: Αυτή η περίοδος είναι η πλέον επικίνδυνη για τη νόσο

Τι είπε για τα λύματα της Αττικής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Lockdown
Lockdown © EUROKINISSI

Προειδοποίηση από τον καθηγητή Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκο Θωμαΐδη, για την επικινδυνότητα των ημερών όσον αφορά στον κορωνοϊό.

Ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με την επικινδυνότητα της νόσου του κορωνοϊού την περίοδο που διανύουμε.

Συγκεκριμένα, ο κ. Θωμαΐδης επiσήμανε πως η πανδημία είναι «πολύπλοκο πρόβλημα» σε πολλαπλά επίπεδα: υγειονομικό, κοινωνικό, οικονομικό και ψυχολογικό.

Μάλιστα, εξέφρασε την ελπίδα του τις επόμενες μέρες να δούμε μείωση στα κρούσματα και τόνισε πως δεν θα περιμέναμε από μία νόσο, που δεν ξέρουμε τίποτα γι’ αυτήν και δεν υπάρχει εμβολιασμός, να μην υπάρξει τέτοια διασπορά, γιατί δεν υπάρχει ανοσία».

Ως προς την εικόνα στα λύματα, ενημέρωσε πως τις προηγούμενες ημέρες ήταν αδύνατο να συλλεχθούν δείγματα από τα λύματα της Αττικής λόγω της κακοκαιρίας.  

Ωστόσο, εξήγησε ότι σήμερα το βράδυ θα υπάρχουν τα δεδομένα και προέβλεψε ότι αυτήν την εβδομάδα θα αρχίσουμε να βλέπουμε μείωση στο ιικό φορτίο λόγω των υφιστάμενων μέτρων.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ