Ελλαδα

Κορωνοϊός: Ποιες περιοχές προβληματίζουν τους ειδικούς

Πολύ πιθανή η αυστηροποίηση των μέτρων

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ανησυχία προκαλεί στους ειδικούς η πορεία του κορωνοϊού σε πολλές διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας - Πολύ πιθανή η αυστηροποίηση των μέτρων.

Ένα βήμα πριν τα αυστηρότερα μέτρα είναι πολλές από τις περιοχές της χώρας, με τους ειδικούς να ανησυχούν από την επιδημιολογική εικόνα τους και την πορεία των κρουσμάτων. Πρώτη στη λίστα των ειδικών βρίσκεται η Θεσσαλονίκη. Εκτός αυτής όμως και άλλες περιοχές της χώρας οδεύουν προς αυστηροποίηση των μέτρων, όπως τα Ιωάννινα και η Κάλυμνος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνεδρίαση της ειδικής επιτροπής την Τετάρτη, οι συγκεκριμένες δύο περιοχές έχουν τραβήξει την προσοχή των λοιμωξιολόγων, οι οποίοι εισηγούνται περαιτέρω μέτρα, ώστε να μην υπάρξει διασπορά του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, αν και τα Ιωάννινα δεν καταγράφουν μεγάλο αριθμό κρουσμάτων, υπάρχουν άλλα δεδομένα που δημιουργούν ανησυχία, ενώ η Κάλυμνος, η οποία ανήκει ήδη στις «κόκκινες» περιοχές, παρουσιάζει διψήφιους αριθμούς κρουσμάτων.

Όλα αυτά, δείχνουν πως η παράταση των περιοριστικών μέτρων, ακόμα και αν υπάρξει μείωση των κρουσμάτων, είναι πολύ πιθανή, αφού και οι προτάσεις των περισσότερων λοιμωξιολόγων είναι προς αυτή την κατεύθυνση.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ