Ελλαδα

Αττική: Λιγότερες από σαράντα οι διαθέσιμες ΜΕΘ

Τι ανησυχεί τους ειδικούς

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ανησυχητική είναι η επιδημιολογική κατάσταση στην Αττική, καθώς και το γεγονός πως μειώνονται σταθερά οι διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ.

Ολοένα και μειώνονται οι διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ στην Αττική, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, στην ενημέρωση, που πραγματοποίησε για την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί στα νοσοκομεία, είναι η περιγραφή που έκανε ο υπουργός. Σύμφωνα με τον υπουργό, σε όλη τη χώρα «από τις 1.322 κλίνες ΜΕΘ οι 873 είναι κατειλημμένες, 449 κενές».

Αναφορικά με τις ΜΕΘ που αφορούν ασθενείς με κορωνοϊό, ο κύριος Κικίλιας αποκάλυψε πως «στις κλίνες ΜΕΘ- COVID στην επικράτεια από τις 656 κλίνες ΜΕΘ- COVID οι 351 είναι κατειλημμένες, 305 κενές».

Ως προς την κατάσταση στην Αττική, τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο υπουργός Υγείας είναι ανησυχητικά καθώς όπως ανέφερε: «Από τις 599 κλίνες ΜΕΘ οι 489 είναι κατειλημμένες, 110 κενές. Και στα νοσοκομεία της Αττικής από τις 240 κλίνες ΜΕΘ-COVID οι 204 είναι κατειλημμένες και οι 36 κενές».

Αυτό, που ανησυχεί τους ειδικούς, είναι ενδεχόμενη σταθερότητα στα κρούσματα του κορωνοϊού και όχι μείωσή τους στο άμεσο μέλλον. Αν κάτι τέτοιο δεν συμβεί γρήγορα, η πίεση στο ΕΣΥ θα γιγαντωθεί και θα οδηγηθούμε σε παράταση και αυστηροποίηση των μέτρων.

Σύμφωνα με τον υπουργό, με βάση τα δεδομένα από τον ιό της γρίπης, ο Φεβρουάριος είναι ένας μήνας πολύ επιβαρυμένος από τις αναπνευστικές λοιμώξεις, αφού άλλα χρόνια, αυτή την εποχή υπήρχαν 30 έως 50 αναμονές την ημέρα για ένα κρεβάτι Εντατικής Θεραπείας.

Παρόλ' αυτά, συμπλήρωσε πως με τη βοήθεια των 9.000 περίπου υγειονομικών υπαλλήλων, η προσπάθεια που γίνεται, δίνει τη δυνατότητα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας να λειτουργεί σε υπερπολλαπλάσια επίπεδα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ