Ελλαδα

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Χωρίς ρεύμα Σκιάθος, Σκόπελος, Αλόννησος

Πού οφείλεται η διακοπή - Η ανακοίνωση από τον ΔΕΔΔΗΕ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κεριά - Η κακοκαιρία «Μήδεια» προκάλεσε διακοπή ρεύματος σε Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο
Κεριά - Η κακοκαιρία «Μήδεια» προκάλεσε διακοπή ρεύματος σε Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο © Pixabay

Χωρίς ρεύμα παραμένουν η Σκιάθος, η Σκόπελος και η Αλόννησος, καθώς η κακοκαιρία «Μήδεια» είχε ως αποτέλεσμα να πέσουν δέντρα στο χερσαίο δίκτυο.

Χωρίς ρεύμα έχουν μείνει η Σκιάθος, η Σκόπελος και η Αλόννησος στις Σποράδες, καθώς η κακοκαιρία «Μήδεια» προκάλεσε προβλήματα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, υπήρξαν πτώσεις δέντρων, με αποτέλεσμα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση στο δίκτυο που τροφοδοτεί τα τρία νησιά.

Η ζημιά εντοπίζεται στο χερσαίο τμήμα του Δικτύου στο Πήλιο, το οποίο έχει δεχτεί μεγάλη ποσότητα χιονιού. Όπως γνωστοποιεί ο ΔΕΔΔΗΕ, η κακοκαιρία «Μήδεια» προκάλεσε πτώση δέντρων και στις τρεις γραμμές Μέσης Τάσης που τροφοδοτούν τις Σποράδες. Οι ζημιές εντοπίζονται σε εξαιρετικά δύσβατα σημεία.

Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου τις πρώτες πρωινές ώρες να επιχειρήσουν να προσεγγίσουν τα σημεία αυτά και να προχωρήσουν με την αποκατάσταση των βλαβών.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα το μεσημέρι της Κυριακής 14 Φεβρουαρίου 2021, η κακοκαιρία είχε προκαλέσει πτώση δέντρων στις δύο από τις τρεις γραμμές Μέσης Τάσης στην ίδια περιοχή, με αποτέλεσμα τη διακοπή ηλεκτροδότησης στο νησί της Σκιάθου, η οποία μετά από τεράστιες προσπάθειες των συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ αποκαταστάθηκε μέχρι να προκύψει το νέο συμβάν.

Όλο το δυναμικό του ΔΕΔΔΗΕ βρίσκεται επί ποδός και θα συνεχίσει με αμείωτους ρυθμούς τις προσπάθειες για την αποκατάσταση όλων των ζημιών που έχουν προκληθεί στο Δίκτυο πανελλαδικά από τη σφοδρή κακοκαιρία καθ΄όλη τη διάρκεια της νύχτας, όπου υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ