Ελλαδα

Η κακοκαιρία «Μήδεια» από ψηλά: Βίντεο από την Αθηνών - Λαμίας

Πότε αναμένονται χιόνια στην Αττική

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Drone πάνω από την Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας, καθώς η κακοκαιρία «Μήδεια» πλησιάζει την Αττική
Drone πάνω από την Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας, καθώς η κακοκαιρία «Μήδεια» πλησιάζει την Αττική © YouTube/Up Stories

Εντυπωσιακές εικόνες από την Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας κατέγραψε drone, ενώ η κακοκαιρία «Μήδεια» πλησιάζει την Αττική.

Επί ποδός βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός, καθώς η κακοκαιρία «Μήδεια» κορυφώνεται, επηρεάζοντας από σήμερα το απόγευμα και την Αττική.

Εκχιονιστικά και αλατιέρες δεν σταματούν να επιχειρούν στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας, προκειμένου να παραμείνει «καθαρός» ο δρόμος από τα χιόνια και να μη σχηματιστεί πάγος, που θα μπορούσε να επηρεάσει την ομαλή διέλευση των οχημάτων.

Drone πέταξε πάνω από την Αθηνών - Λαμίας, καταγράφοντας εντυπωσιακές εικόνες, καθώς η κακοκαιρία «Μήδεια» προσεγγίζει την Αττική. Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για τον καιρό σήμερα Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021, νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο αναμένονται στην Αττική. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, βαθμιαία στα ημιορεινά και νύχτα σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και βαθμιαία 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 8 βαθμούς Κελσίου, με τη μέγιστη να σημειώνεται στην αρχή της ημέρας. Στα βόρεια του νομού η θερμοκρασία θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Υπενθυμίζεται ότι στην Αττική διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Φυλής, από το ύψος της Μονής Κλειστών, στο ρεύμα προς τα Δερβενοχώρια. Παράλληλα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη λεωφόρο Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ στο ρεύμα προς καζίνο.

Εθνική Οδός Αθηνών - Λαμίας. Η Μήδεια απειλεί να κόψει την Ελλάδα στα δύο.

Έκτακτη σύσκεψη για την κακοκαιρία «Μήδεια» - Στο επίκεντρο η Αττική

Σημειώνεται ότι νέα ευρεία σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 15.00 υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, παρουσία του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για θέματα Αυτοδιοίκησης, Στέλιου Πέτσα και του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ στον Υπουργό Επικρατείας, Θεόδωρου Λιβάνιου, στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας (κτίριο Φάρος).

Στόχος είναι ο βέλτιστος συντονισμός όλων των συναρμόδιων φορέων για την καλύτερη αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας «Μήδεια» που πλήττει ήδη μεγάλο μέρος της χώρας. Στο επίκεντρο της σύσκεψης θα βρεθεί και η Αττική, στην οποία η κακοκαιρία αναμένεται να ενταθεί τις επόμενες ώρες.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ