Ελλαδα

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Διεκόπη η κυκλοφορία στη λεωφόρο Φυλής - Κλειστή η λεωφόρος Πάρνηθας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κακοκαιρία: Πυκνή χιονόπτωση με τη χρήση αλυσίδων να είναι απαραίτητη για τα οχήματα
Κακοκαιρία: Πυκνή χιονόπτωση με τη χρήση αλυσίδων να είναι απαραίτητη για τα οχήματα © EUROKINISSI/ΝΤΙΝΟΣ ΜΠΟΥΡΛΗΣ

Σε ποιες περιοχές της χώρας είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες για την κίνηση στο οδικό δίκτυο, ενώ συνεχίζεται η κακοκαιρία «Μήδεια».

Προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων σε διάφορα τμήματα του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου έχει προκαλέσει η κακοκαιρία «Μήδεια».

Απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες σε περιοχές της χώρας, όπου υπάρχει πυκνή χιονόπτωση και παγετός. Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε αναλυτικά.

Σημειώνεται ότι στην Αττική διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Φυλής, από το ύψος της Μονής Κλειστών, στο ρεύμα προς τα Δερβενοχώρια. Παράλληλα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη λεωφόρο Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ στο ρεύμα προς καζίνο.

Η πρώτη φάση της κακοκαιρίας «Μήδεια», με πολικές θερμοκρασίες και πυκνές χιονοπτώσεις στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά, κορυφώνεται, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους. Στα «λευκά» ντύθηκε η Θεσσαλονίκη, με το χιόνι να πέφτει πυκνό, ακόμη και στο παραλιακό μέτωπο.

 

Έκτακτη σύσκεψη για την κακοκαιρία «Μήδεια» - Στο επίκεντρο η Αττική

Σημειώνεται ότι νέα ευρεία σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 15.00 υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, παρουσία του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για θέματα Αυτοδιοίκησης, Στέλιου Πέτσα και του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ στον Υπουργό Επικρατείας, Θεόδωρου Λιβάνιου, στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας (κτίριο Φάρος).

Στόχος είναι ο βέλτιστος συντονισμός όλων των συναρμόδιων φορέων για την καλύτερη αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας «Μήδεια» που πλήττει ήδη μεγάλο μέρος της χώρας. Στο επίκεντρο της σύσκεψης θα βρεθεί και η Αττική, στην οποία η κακοκαιρία αναμένεται να ενταθεί τις επόμενες ώρες.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ