Ελλαδα

Πορεία καλλιτεχνών για ελευθερία λόγου: Διαφωνούντες τρώνε ξύλο

Ο Έλληνας ράπερ Ν.Ο.Ε δέχεται επίθεση για να αφήσει το μικρόφωνο και να μην πει τη γνώμη του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Έλληνας ράπερ Ν.Ο.Ε δέχεται επίθεση για να αφήσει το μικρόφωνο και να μην εκφράσει τη γνώμη του σε πορεία για την ελευθερία του λόγου στην Αθήνα
Ο Έλληνας ράπερ Ν.Ο.Ε δέχεται επίθεση για να αφήσει το μικρόφωνο και να μην εκφράσει τη γνώμη του σε πορεία για την ελευθερία του λόγου στην Αθήνα © YouTube/N.O.E. εnNOEiται

Ο Έλληνας ράπερ Ν.Ο.Ε δέχτηκε επίθεση στην πορεία των καλλιτεχνών για την ελευθερία του λόγου, επειδή ήθελε να εκφέρει τη δική του γνώμη.

Τη στιγμή που ο Έλληνας ράπερ Ν.Ο.Ε δέχεται επίθεση από συμμετέχοντες στην πορεία για την ελευθερία του λόγου, οι οποίοι επιχειρούν να του αφαιρέσουν με τη βία το δικαίωμά του να πει τη γνώμη του, κατέγραψε η κάμερα.

Ο ράπερ Ν.Ο.Ε ανέβασε το βίντεο στον λογαριασμό του στο Youtube με τη φράση: «Δέχτηκα βίαιη επίθεση και προσπάθησαν να αφαιρέσουν την ελευθερία του λόγου μου σε πορεία για την ελευθερία του λόγου».

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε στο κέντρο της Αθήνας την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021. Όπως φαίνεται στο βίντεο, ένταση προκλήθηκε όταν ο μουσικός δέχεται επίθεση από κοπέλα που συμμετέχει στη διαδήλωση κατά της λογοκρισίας, προκειμένου να αφήσει το μικρόφωνο και να μη μιλήσει.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν άτομα από τον καλλιτεχνικό χώρο, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν για το νομοσχέδιο για την Τέχνη, ζητώντας παράλληλα να στηριχθεί ο κλάδος που έχει πληγεί από την πανδημία κορωνοϊού. Αρχικά, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το Yπουργείο Εργασίας και κατευθύνθηκαν προς το Σύνταγμα. Φώναξαν συνθήματα και διαμαρτυρήθηκαν για τη «μηδενική στήριξη» που έχουν από την κυβέρνηση την περίοδο της υγειονομικής κρίσης.

Παράλληλα, εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην ενσωμάτωση της τροποποιημένης Ευρωπαϊκής Οδηγίας για την παροχή υπηρεσιών στο οπτικοακουστικό τομέα («ν/σ Λιβάνιου», πρώην «Πέτσα») που συζητείται στη Βουλή και η οποία, όπως αναφέρουν, θα επιφέρει λογοκρισία και διώξεις στον κλάδο.

Ράπερ Ν.Ο.Ε.: Η επίθεση που δέχτηκε από διαδηλώτρια σε πορεία για την ελευθερία του λόγου στο κέντρο της Αθήνας
Ράπερ Ν.Ο.Ε.: Η επίθεση που δέχτηκε από διαδηλώτρια σε πορεία για την ελευθερία του λόγου © YouTube/ N.O.E. εnNOEiται

Ωστόσο, στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας και με την ελευθερία του λόγου στο επίκεντρο, δεν έλειψαν τα «εσωτερικά» επεισόδια μεταξύ καλλιτεχνών που συμμετείχαν στη διαμαρτυρία.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ