Ελλαδα

Lockdown: Σκέψεις για επιβολή σε Πάτρα και Θεσσαλονίκη

Τι ανησυχεί τους ειδικούς

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στο τραπέζι της επιτροπής των επιδημιολόγων έχει πέσει η σκέψη επιβολής lockdown σε Πάτρα και Θεσσαλονίκη.

Έντονη ανησυχία σχετικά με την επιδημιολογική κατάσταση σε Πάτρα και Θεσσαλονίκη επικρατεί στις τάξεις των ειδικών, οι οποίοι εξετάζουν το ενδεχόμενο επιβολής lockdown στις περιοχές αυτές.

Μάλιστα, όπως διευκρινίζεται από τους επιδημιολόγους, η πληρότητα στις ΜΕΘ έχει φτάσει το 72%, με 166 να είναι καλυμμένες από τις 230.

Να σημειωθεί πως τις επόμενες δύο με τρεις ημέρες οι 64 κενές κλίνες μπορούν πολύ γρήγορα να καλυφθούν, γιατί υπάρχουν 1.430 ασθενείς νοσηλευόμενοι σε τμήματα COVID και ένα ποσοστό 10% το λιγότερο μπορεί να διασωληνωθεί. Αυτό σημείωσε η κα Παγώνη, η οποία τόνισε πως δεν υπάρχει ισορροπία στο ισοζύγιο εισιτηρίων και εξιτηρίων. «Οι εισαγωγές είναι 208 και τα εξιτήρια 136 εξιτήρια σε μία ημέρα, οπότε υπάρχει φόβος για το τι θα γίνει τις επόμενες ημέρες», εξήγησε η ίδια.

Στη συνέχεια, ζήτησε λύση, με τη συμβολή και του ιδιωτικού τομέα, για την καλύτερη διαχείριση της κατάστασης. Από την πλευρά του, ο κ. Καπραβέλος σημείωσε πως η Αττική ζει τώρα το σενάριο της Θεσσαλονίκης, όταν ο ιός είχε διασπαρεί αρκετά στην κοινότητα.

Όσον αφορά στην επιδημιολογική εικόνα της Θεσσαλονίκης, είπε ότι είναι σχετικά αντίστοιχη με εκείνη του περασμένου Νοεμβρίου και η κάλυψη κλινών είναι γύρω στο 50%.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ