Αττική: Ανησυχία προκαλούν τα λύματα-100.000 τα ενεργά κρούσματα
Την προηγούμενη εβδομάδα παρατηρήθηκε μια αύξηση της τάξης του 205% - Ασυμπτωματικό περίπου το 60% των κρουσμάτων
Ανησυχητική η κατάσταση στην Αττική, καθώς όπως δείχνουν τα τελευταία στοιχεία από τα λύματα, τα ενεργά κρούσματα ίσως να ξεπερνούν τις 100.000 αυτή τη στιγμή.
Έντονη ανησυχία προκαλούν τα επιδημιολογικά δεδομένα των λυμάτων της Αττικής στους ειδικούς, αφού διαπιστώνεται πως τα ενεργά κρούσματα στην ευρύτερη περιοχή ξεπερνούν τις 100.000.
Συγκεκριμένα, όπως τόνισε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης, την προηγούμενη εβδομάδα παρατηρήθηκε μια αύξηση της τάξης του 205% στη συγκέντρωση του ιού στα λύματα.
«Αυτή την απότομη αύξηση δεν θέλαμε να δούμε όπως είχαμε δει στο κύμα του Νοεμβρίου. Πριν 15 ημέρες η αύξηση ήταν της τάξης του 80% και ήταν η έναρξη ότι κάτι συμβαίνει, και επιβεβαιωθήκαμε» επεσήμανε.
Αξίζει να σημειωθεί πως σε ό,τι αφορά τον αριθμό των ενεργών φορέων (συμπτωματικών και ασυμπτωματικών) που υπολογίζεται, βάσει των μοντέλων, ότι υπάρχουν στην Αττική, ξεπερνάει τους 100.000, με τον κ. Θωμαΐδη να διευκρινίζει εντούτοις ότι πρόκειται για μια ένδειξη, καθώς υπάρχει ιδιαίτερη αβεβαιότητα. Εν τω μεταξύ, όπως ανέφερε, οι ασυμπτωματικοί είναι πάνω από 55%, κοντά στο 60%.
«Είναι δύσκολο να εκτιμήσουμε πόσο αυτό θα μεταφραστεί σε κρούσματα τις επόμενες ημέρες, αν κρίνουμε τις εισαγωγές στα νοσοκομεία θα δούμε τετραψήφιο νούμερο» σημείωσε, τονίζοντας ότι η αυστηροποίηση του περιορισμού της μετακίνησης και η αύξηση της τηλεργασίας θα μπορούσαν να εμποδίσουν τη διάδοση του ιού.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου θα περάσουν δύο επιτροπές
Κλειστό το ρεύμα προς Χαλάνδρι
Αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η μητέρα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Μέχρι πότε θα διατηρηθούν οι πολικές θερμοκρασίες
Η ανάρτηση του μετεωρολόγου
Πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις σε όλη τη χώρα - Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Αναμένονται οι ανακοινώσεις και από άλλους δήμους
«Άκρως διαφορετικά σενάρια, 14-18 ώρες πριν από την κρίσιμη χρονική περίοδο»
Σταδιακή επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από σήμερα
«Λευκό τοπίο» σε πολλές περιοχές της Ελλάδας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.