Ελλαδα

Λειψοί: Πρωτιές σε ανακύκλωση και «πράσινη» συνείδηση

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της «Ανακύκλωσης Συσκευών ΑΕ»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λειψοί
Λειψοί © EUROKINISSI

Νέα σημαντική πρωτιά σε επίπεδο αειφορίας απέσπασαν οι Λειψοί, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της «Ανακύκλωσης Συσκευών ΑΕ».

Σημαντικές διακρίσεις σε επίπεδο αειφορίας απέσπασαν για ακόμα μία φορά οι Λειψοί, όπως γνωστοποίησε η «Ανακύκλωση Συσκευών ΑΕ».

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, ο δήμος Λειψών κατόρθωσε να βρίσκεται για άλλη μία χρονιά στις πρώτες θέσεις πανελληνίως σε επίπεδο ανακύκλωσης και εναλλακτικής διαχείρισης απορριμμάτων στην κατηγορία αυτή. Σύμφωνα με τις μετρήσεις, η συνολική ποσότητα Αποβλήτων Ηλεκτρικού - Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού που παρέδωσε ο δήμος το 2020 στην «Ανακύκλωση Συσκευών ΑΕ», προς επεξεργασία ή και προετοιμασία για επαναχρησιμοποίηση στις μονάδες ανακύκλωσης, είναι σχεδόν τρεις τόνοι, 2.930 κιλά ή αλλιώς 3,71 κιλά ανά κάτοικο!

Η παρούσα διάκριση, όπως τονίζεται, εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική «πράσινης» τουριστικής ανάπτυξης του δήμου Λειψών που ακολουθείται συστηματικά τα τελευταία χρόνια. Πρόσφατα με πρωτοβουλία του δημάρχου και μετά από συγκέντρωση των επιχειρηματιών και ιδιοκτητών καφετεριών και μπαρ, είχε αποφασιστεί ομόφωνα η κατάργηση πλαστικών μίας χρήσης και η αντικατάσταση τους από ποτήρια και καλαμάκια από ανακυκλώσιμο χαρτί ή μπαμπού. Νωρίτερα, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και σε συνεργασία με τον δήμο, είχε τεθεί σε λειτουργία μηχάνημα επεξεργασίας και διάθεσης νερού (water kiosk) που στην ουσία «κατήργησε» τη μαζική κατανάλωση εκατοντάδων χιλιάδων πλαστικών μπουκαλιών.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ