Ελλαδα

Άνω του 200% αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα της Αττικής

Σύμφωνα με τον καθηγητή αναλυτικής Χημείας, Ν. Θωμαΐδη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πλατεία Μοναστηράκι
Πλατεία Μοναστηράκι © EUROKINISSI

Ο καθηγητής αναλυτικής Χημείας, Ν.Θωμαΐδης μίλησε για τις μεταλλάξεις του ιού και τη διασπορά στην κοινότητα που παρατηρείται.

Διασπορά του κορωνοϊού στην κοινότητα, που αγγίζει επίπεδα, τα οποία ανησυχούν ιδιαίτερα τους ειδικούς, παρατηρείται στα λύματα της Αττικής τις τελευταίες ημέρες. Σύμφωνα με τον καθηγητή αναλυτικής χημείας, Ν. Θωμαΐδη «το ιικό φορτίο ξεπέρασε το 200% συγκριτικά με την περασμένη εβδομάδα», κάνοντας λόγο για διασπορά στην Αττική.

Μάλιστα, παρατήρησε εκτεταμένη διασπορά στην Αττική, η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, ενδέχεται να συνδέεται με τα στελέχη που είναι πιο μεταδοτικά.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, κ. Παναγιωτακόπουλος, μίλησε για το εμβόλιο της Astra Zeneca, σημειώνοντας πως πολλές χώρες δεν έχουν επαρκή δεδομένα. Τόνισε, ωστόσο ότι δηλαδή είναι το τρίτο εμβόλιο πήρε έγκριση από τον ΕΜΑ κι ένα τέταρτο βρίσκεται υπό αξιολόγηση.

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στα μεταλλαγμένα στελέχη εξήγησε πως δε σχετίζονται με την αυξημένη θνητότητα αλλά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να σχετίζονται με την αυξημένη, σε σχέση με το διάστημα προ 15 ημερών, διασπορά στα σχολεία.

«Ενδεχομένως να οφείλεται στη μετάλλαξη, γιατί δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν τηρούνται τα μέτρα», δήλωσε σχετικά ο καθηγητής.

Τέλος, υπογράμμισε πως βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή της επιδημίας ενώ ανέφερε ότι υπάρχουν δεδομένα που επηρεάζουν τη μεταδοτικότητα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ