Ελλαδα

Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση σε Αττική και Πελοπόννησο

«Η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο», δηλώνει ο Νίκος Χαρδαλιάς στην ATHENS VOICE

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Διακοπές ρεύματος σε Αττική και Πελοπόννησο μετά από φωτιά στο ΚΥΤ Κουμουνδούρου στον Ασπρόπυργο.

Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση σε περιοχές της Αττικής και της Πελοποννήσου που έμειναν το βράδυ της Κυριακής στο σκοτάδι, μετά από φωτιά που εκδηλώθηκε στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Κουμουνδούρου του ΑΔΜΗΕ στον Ασπρόπυργο.

Συγκεκριμένα, στην Αττική επανηλεκτροδοτήθηκαν το κέντρο της Αθήνας και οι περιοχές Αιγάλεω, Κορυδαλλός, Πειραιάς, Φάληρο και Νέα Σμύρνη, Καλλιθέα, ενώ στη Δυτική Αττική οι περιοχές Ασπρόπυργος, Ελευσίνα, Μάνδρα και Μέγαρα. Στην Πελοπόννησο οι περιοχές Κόρινθος, Ναύπλιο, Τρίπολη, Σπάρτη και Καλαμάτα όπως επίσης και η Αίγινα, Πόρος και Αγκίστρι.

Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ θα συνεχίσουν να εργάζονται ασταμάτητα προκειμένου να επανηλεκτροδοτηθούν μεμονωμένες αναχωρήσεις στις περιοχές που επηρεάστηκαν, αναφέρει ο Διαχειριστής.

Σε δηλώσεις του στην ATHENS VOICE o υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, σημείωσε ότι «Η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο. Αποκαταστάθηκε η υψηλή τάση». Όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας, με επικεφαλής τον υφυπουργό Νίκο Χαρδαλιά, βρίσκονται επί τόπου στον Ασπρόπυργο και, μαζί με τις δυνάμεις του ΑΔΜΗΕ, σβήνουν φωτιές, παραδίδουν δίκτυα, αποκαθιστούν συνάψεις.

 

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, Μάνος Μανουσάκης, μεταβαίνουν αυτήν την ώρα στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Κουμουνδούρου.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που έχουν σπεύσει στο σημείο ενισχύθηκαν. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο ΚΥΤ επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα.

 

 

Χωρίς ρεύμα έμειναν περί τις 22:50 το βράδυ της Κυριακής 7 Φεβρουαρίου, οι περιοχές: Χαϊδάρι, Περιστέρι, Αιγάλεω, Νέα Σμύρνη, Δάφνη, Καλλιθέα, Μοσχάτο, Πέραμα, Νίκαια, Παγκράτι, Πετράλωνα, Νέος Κόσμος, Ελληνικό, Άλιμος, Πειραιάς, ενώ μπλακ άουτ σημειώθηκε και στην Αίγινα. Μάλιστα, από σημεία του νησιού, η φωτιά στον Ασπρόπυργο υπήρξε ορατή. 

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, έχουν ληφθεί μέτρα προκειμένου να μην υπάρχει κόσμος κοντά στον υποσταθμό. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες. Πληροφορίες από την Πυροσβεστική αναφέρουν ότι λόγω της διακοπής ηλεκτροδότησης υπήρξαν πολλοί εγκλωβισμοί σε ασανσέρ και χρειάστηκε σε κάποιες περιπτώσεις η επέμβαση των πυροσβεστών.

Η φωτιά εκτιμάται ότι θα σβήσει νωρίς το πρωί της Δευτέρας. 

H ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ για τη φωτιά στο ΚΥΤ Κουμουνδούρου

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΑΔΜΗΕ για τη φωτιά που καταγράφηκε στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Κουμουνδούρου στον Ασπρόπυργο, που «βύθισε» στο σκοτάδι πολλές περιοχές της Αττικής και της Πελοποννήσου: 

«Πυρκαγιά εκδηλώθηκε απόψε, στις 11.05 μ.μ. στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Κουμουνδούρου του ΑΔΜΗΕ που βρίσκεται στην περιοχή του Ασπροπύργου.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η φωτιά προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα σε έναν από τους τέσσερις αυτομετασχηματιστές, με αποτέλεσμα το ΚΥΤ να τεθεί εκτός λειτουργίας.
Από τη βλάβη επηρεάστηκε το κέντρο της Αθήνας, ο Πειραιάς, περιοχές της Δυτικής Αττικής καθώς και της Πελοποννήσου. Αυτή τη στιγμή καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες από τα συνεργεία του ΑΔΜΗΕ και του ΔΕΔΔΗΕ με την ηλεκτροδότηση να έχει ήδη αποκατασταθεί στις περισσότερες περιοχές της Αττικής και στο σύνολο του δικτύου υψηλής τάσης στην Πελοπόννησο.
Στο σημείο έχουν μεταβεί ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κώστας Σκρέκας και ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, κ. Μάνος Μανουσάκης, συνοδεία αρμοδίων στελεχών της Διοίκησης του Διαχειριστή.
Για οτιδήποτε νεότερο, θα υπάρξει σχετική ενημέρωση».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ