Ελλαδα

Πάτρα, Χαλκίδα, Σαντορίνη, Μύκονος και Άγ. Νικόλαος: Τα νέα μέτρα

Αυστηρό lockdown από τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου 6 Φεβρουαρίου 2021 - Κλείνουν καταστήματα, κομμωτήρια και σχολεία

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Lockdown για τον κορωνοϊό στην Πάτρα
Lockdown για τον κορωνοϊό στην Πάτρα © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ

Ξεκινά αυστηρό lockdown με νέα μέτρα για τον κορωνοϊό σε Πάτρα, Χαλκίδα, Σαντορίνη, Μύκονο και Αγ. Νικόλαο Κρήτης το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2021, στις 06.00.

Τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό που ισχύουν από το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021, στις 06.00 το πρωί, σε Σαντορίνη, Μύκονο, Χαλκίδα, Πάτρα και Άγ. Νικόλαο παρουσίασε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Υπενθυμίζεται ότι οι λοιμωξιολόγοι είχαν εισηγηθεί να επιβληθεί καθολικό lockdown σε Πάτρα, Χαλκίδα και Άγιο Νικόλαο.

Μιλώντας στη live ενημέρωση για τον κορωνοϊό από το Υπουργείο Υγείας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων τόνισε ότι υπάρχει μεγάλη διασπορά του ιού σε αυτές τις 5 περιοχές.

«Το επιδημιολογικό φορτίο αξιολογήθηκε ως ιδιαίτερα αυξημένο στους Δήμους Θήρας, Μυκόνου, Χαλκιδέων, Πατρέων και Αγίου Νικολάου Κρήτης» ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς και έδωσε στη συνέχεια λεπτομέρειες.

 • Δήμος Θήρας (Περιφερειακή Ενότητα Θήρας): 45 ενεργά κρούσματα
 • Δήμος Μυκόνου: 50 ενεργά κρούσματα
 • Δήμος Χαλκιδέων: 292 ενεργά κρούσματα
 • Δήμος Πατρέων: 349 ενεργά κρούσματα
 • Δήμος Αγίου Νικολάου (Λασίθι Κρήτης): 78 ενεργά κρούσματα

Αυστηρό lockdown σε Πάτρα, Χαλκίδα, Σαντορίνη, Μύκονο και Άγ. Νικόλαο - Τα νέα μέτρα

«Η επιδημιολογική εικόνα των περιοχών αυτών κάνει αναγκαία τη λήψη περαιτέρω περιοριστικών μέτρων σε σχέση με αυτά που ισχύουν για τις "κόκκινες" περιοχές, προκειμένου να αναστραφεί η πορεία εξάπλωσης του ιού» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Και παρουσίασε στη συνέχεια τα νέα μέτρα που ισχύουν από το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2021 στις 06.00 το πρωί:

 • Αναστέλλεται η λειτουργία του λιανεμπορίου, καθώς και των κομμωτηρίων, των κουρείων, των κέντρων αισθητικής καθώς και των υπηρεσιών διαιτολογίας και διαιτολογικών μονάδων, των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος, αλλά και των ΚΤΕΟ και των πρακτορείων ΟΠΑΠ.
 • Ανοιχτά παραμένουν μόνο τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα τροφίμων και τα φαρμακεία.
 • Αναστέλλεται, επίσης, η διά ζώσης λειτουργία των σχολείων όλων των βαθμίδων και των βρεφονηπιακών σταθμών. Τα σχολεία θα λειτουργούν με τη μέθοδο της τηλε-εκπαίδευσης. Να σημειωθεί ότι τα Δημοτικά Σχολεία και οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί θα συνεχίσουν να λειτουργούν στους Δήμους Μυκόνου και Θήρας μόνο, λόγω της μη ανίχνευσης μεταλλάξεων, αλλά και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των αιτιών της διασποράς του ιού στα νησιά αυτά.
 • Ελαχιστοποιούνται οι μετακινήσεις από και προς τους Δήμους. Η είσοδος και η έξοδος από αυτούς του πέντε δήμους επιτρέπεται μόνο για λόγους εργασίας.
 • Αναστέλλεται, επίσης, η λειτουργία των Δικαστηρίων.
 • Δεν επιτρέπεται, επίσης, η τέλεση κάθε είδους λειτουργιών και ιεροπραξιών παρουσία πιστών στους χώρους λατρείας, με εξαίρεση τις κηδείες, καθώς και η ατομική προσευχή.
 • Επιπλέον, με δεδομένα τα ευρήματα που προέκυψαν από την ιχνηλάτηση, στις περιοχές αυτές αναστέλλεται και η οικοδομική δραστηριότητα για τις επόμενες 15 ημέρες.

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε Πάτρα, Χαλκίδα, Σαντορίνη, Μύκονος και Άγ. Νικόλαος - Τι ώρα ξεκινά

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του ο κ. Χαρδαλιάς υπενθύμισε ότι στις περιοχές αυτές, όπως και στις «κόκκινες» περιοχές:

 1. Δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία των πολιτών από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 5 το πρωί, με μοναδική εξαίρεση τη μετακίνηση για λόγους υγείας, για λόγους εργασίας και για σύντομη βόλτα κατοικίδιου γύρω από τη μόνιμη κατοικία.
 2. Παραμένουν σε αναστολή κάθε είδους αθλητικής δραστηριότητας, καθώς και η λειτουργία των χώρων πολιτισμού.
 3. Ιδιαίτερα για τις περιοχές αυτές, θα θέλαμε να τονίσουμε την ανάγκη πιστής τήρησης τόσο του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και της τήρησης των αποστάσεων, καθώς και την εφαρμογή της τηλε-εργασίας στο μέγιστο δυνατό βαθμό (τουλάχιστον 50% για τις περιοχές αυτές).
 4. Τα καταστήματα εστίασης λειτουργούν, όπως και σε όλη τη χώρα, με τη μέθοδο του take away και του delivery. Όσον αφορά στο take away, υπενθυμίζεται ότι αυτό δεν αποτελεί αυτοτελή λόγο μετακίνησης.

Eνημέρωση για τον κορωνοϊό από το Υπουργείο Υγείας

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ