Ελλαδα

Κατολισθήσεις στον Ισθμό της Κορίνθου - Αυτοψία Νίκου Ταγαρά

Οι προτεινόμενες λύσεις για τη διώρυγα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κατολισθήσεις στον Ισθμό της Κορίνθου - Εκσκαφείς πραγματοποιούν εργασίες στη διώρυγα
Κατολισθήσεις στον Ισθμό της Κορίνθου - Εκσκαφείς πραγματοποιούν εργασίες στη διώρυγα © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ

Ο Νίκος Ταγαράς, υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, πραγματοποίησε αυτοψία στον Ισθμό της Κορίνθου μετά τις κατολισθήσεις στη διώρυγα.

Στον Ισθμό της Κορίνθου βρέθηκε την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021 ο Νίκος Ταγαράς, προκειμένου να προβεί σε αυτοψία στη διώρυγα μετά τις συνεχιζόμενες κατολισθήσεις.

Μαζί με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ήταν ο καθηγητής Γεωολόγιας Ευθύμιος Λέκκας και ο εκπρόσωπος της Διώρυγας ΑΕ Γιώργος Ζουγλής.

Οι κατολισθήσεις στον Ισθμό της Κορίνθου έχουν προκαλέσει προβλήματα στη ναυσιπλοΐα και στην ομάλη διέλευση των πλοίων. Οι τρεις άνδρες διέσχισαν με σκάφος τη διώρυγα και βρέθηκαν μπροστά στο σημείο όπου σημειώνονται οι καταπτώσεις των πρανών.

Κατολισθήσεις στον Ισθμό της Κορίνθου - Τι συμβαίνει με τη διώρυγα - Οι προτεινόμενες λύσεις

Κατά τη διάρκεια της αυτοψίας ο Νίκος Ταγαράς έδωσε έμφαση στα ζητήματα για τη συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος με τις κατολισθήσεις στον Ισθμό της ΚορίνθουΑναλυτικά:

  • Η ασφάλεια του χώρου όπου εξελίσσεται η κατάπτωση των πρανών.
  • Η ενδεδειγμένη μελέτη που θα πραγματοποιήσουν οι ειδικοί.
  • Κατασκευή του έργου το συντομότερο δυνατόν, εκτιμώμενου προϋπολογισμού περίπου 9 εκατ. ευρώ.
  • Η δημιουργία μηχανισμού παρακολούθησης και έγκαιρης προειδοποίησης, με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μέσω του Πράσινου Ταμείου.
  • Η περίφραξη της διώρυγας για λόγους ασφαλείας και για την αποφυγή επανάληψης του τραγικού γεγονότος του 2020 (θάνατος 14χρονου που έπεσε στο κενό, ενώ έπαιζε με τους φίλους του).

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2021 μετέβη κλιμάκιο από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προκειμένου να εξετάσει την κατάσταση.

«Η διώρυγα της Κορίνθου είναι έργο παγκόσμιου ενδιαφέροντος, σύμβολο αναφοράς, Και δεν είναι τυχαίο που ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Κώστας Καραμανλής, το ανήγαγε σε θέμα εθνικού επιπέδου. Συνεχίζουμε τις ενέργειες» τόνισε σε δηλώσεις του.

Αυτοψία Ταγαρά στη Διώρυγα

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ