Τουμασάτου: Είναι το μυαλό τους αρρωστημένο, αλλά και πονηρό
«Όχι συγγνώμες από κάποιον που έχει χουφτώσει και κλειδώσει ένα παιδάκι στο καμαρίνι»
Η Μαριάννα Τουμασάτου μίλησε με αφορμή τη σωρεία καταγγελιών σεξουαλικής παρενόχλησης, βίας και κακοποίησης στον χώρο του θεάματος
«Σε όλους τους χώρους υπάρχουν όλα τα είδη των ανθρώπων. Σε εμάς επειδή είμαστε πιο αναγνωρίσιμοι – τουλάχιστον ένα ποσοστό – ξέρει και ο κόσμος όταν μιλάμε για κάποιον ότι έκανε κάτι, ποιος είναι αυτός ο κάποιος. Δεν σημαίνει ότι όλος ο χώρος είναι έτσι» δήλωσε η ηθοποιός Μαριάννα Τουμασάτου, μιλώντας σε ζωντανή σύνδεση στην εκπομπή «Πρωινό» και αναφερόμενη στις καταγγελίες για περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης, σεξουαλικής και λεκτικής βίας στο χώρο του θεάματος.
«Πρέπει να φύγουν από τον χώρο, είναι πολλά χρόνια αλλά δεν βάζουν μυαλό… Να πάνε σπίτι τους και να ζητήσουν βοήθεια... Σεβασμός δεν υπάρχει, ο σεβασμός κερδίζεται, δεν χαρίζεται σε κανέναν και για κανέναν λόγο… Ακόμη και τώρα υπάρχουν κορίτσια που ξέρουμε ότι έχουν υποστεί κάποια πράγματα, αλλά δεν θέλουν να βγουν να το πουν. Κάποιον λόγο θα έχουν. Να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Σοφία Μπεκατώρου που άνοιξε την μεγάλη πόρτα και μετά στη Ζέτα (Δούκα) και στην Τζένη (Μπότση) που άνοιξαν τα παράθυρα να μπει φως, να φύγει επιτέλους η μούχλα που υπάρχει» συμπλήρωσε.
«Είναι το μυαλό τους αρρωστημένο, αλλά είναι και πονηρό. Αν δουν ότι κινδυνεύουν να εκτεθούν, θα το σταματήσουν. Εάν πιστεύουν ότι έχουν λίγες πιθανότητες έκθεσης και περισσότερο επιτυχίας, τότε θα απλωθούν πιο εύκολα. Πολλές φορές όταν τα παιδιά που τους συμβαίνει κάτι τέτοιο είναι και σε μικρή ηλικία, είναι πολύ δύσκολο να ξεχωρίσουν τα όρια.
»Εγώ όταν τελείωσα μια πολύ δύσκολη Σχολή νόμιζα πως το να καθαρίσω τη σκηνή ήταν μέσα στις υποχρεώσεις του μαθητή. Όχι δεν ήταν. Όταν βγήκα στη δουλειά και μου έλεγαν πρέπει να καθαρίσουμε τη σκηνή, νόμιζα ότι θα το έκανα εγώ. Έχω πιεστεί πολύ στη Σχολή μου. Έχω περάσει bullying, νόμιζα ότι έτσι ήταν. Τα έβγαλα πέρα, αλλά εξασφάλισα μια άσπρη τούφα στα μαλλιά μου. Ένα καλοκαίρι ολόκληρο ο Λαζάνης με έδιωξε από τη σχολή γιατί θεωρούσα ότι δεν κάνω για κανένα θέατρο. Ένα ολόκληρο καλοκαίρι βασανίστηκα. Είναι αυτά πράγματα για ένα 19χρονο κορίτσι; Αλλά έτσι έμαθα» αποκάλυψε η ηθοποιός.
«Το θέατρο θέλει θυσίες, αλλά δεν θα πεθάνουμε εμείς για το θέατρο. Πρέπει να φύγουν από τον χώρο, είναι πολλά χρόνια αλλά δεν βάζουν μυαλό. Δεν θέλω η κόρη μου να βρεθεί σε έναν τέτοιο χώρο, ούτε κάποιο άλλο κοριτσάκι. Ούτε κανένα αγοράκι να ταλαιπωρηθεί. Κανένα παιδί δεν θέλω να το περάσει αυτό. Να πάνε σπίτι τους, να ζητήσουν βοήθεια και να τελειώνουμε με αυτό. Πολλοί ζητάνε προστασία, για ποιον λόγο; Για τις οικογένειές τους, γιατί δεν τις προστάτευσαν πιο πριν;» ανέφερε.
«Ούτε να ακούω για συγγνώμες. Να ζητήσω συγγνώμη για κάτι που έκανα εγώ. Όχι από κάποιον που έχει χουφτώσει και κλειδώσει ένα παιδάκι στο καμαρίνι. Η συγγνώμη τι είναι; Όταν μετανοώ για ό,τι έχω κάνει, όχι όταν φοβάμαι επειδή εξετέθην. Άλλο η συγγνώμη άλλο τα πίτουρα. Με ποιο δικαίωμα παίζεις με τη ψυχή ενός ανθρώπου; Πώς το κάνεις αυτό το πράγμα; Πήγαινε να το λύσεις και μην παίρνεις στον λαιμό σου παιδιά» κατέληξε η Μαριάννα Τουμασάτου.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πρόληψη, σχολείο και ψηφιακή ευαλωτότητα στο επίκεντρο
Ανοιχτά τα χιονοδρομικά κέντρα σε Ανήλιο, Βασιλίτσα, Παρνασσό, Καϊμακτσαλάν, Καλάβρυτα
Αναλυτική πρόγνωση από Meteo και EMY
Αναλυτικά το ωράριο στα μεγάλα εμπορικά κέντρα και πολυκαταστήματα
Για περισσότερες από τέσσερις ώρες δυνάμεις της Πυροσβεστικής έδιναν μάχη με τις φλόγες
Με μία εντυπωσιακή τελετή έναρξης ξεκίνησε και επίσημα το Πατρινό Καρναβάλι, με το σύνθημα «Βγες από την Οθόνη»
Τεράστια η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
Έγραψαν συνθήματα και πέταξαν τρικάκια στο σπίτι του Παναγιώτη Γκλαβίνη - Καταδικάζει ο υφυπουργός Παιδείας Νίκος Παπαϊωάννου
«Οι χιονοπτώσεις στην Ελλάδα δεν έχουν εκλείψει, αλλά εμφανίζονται πιο επιλεκτικά»
Πού αναμένονται βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις
Γιατί το Ορθόδοξο και το Καθολικό Πάσχα δεν εορτάζονται την ίδια ημερομηνία
24ωρη λειτουργία θερμαινόμενης αίθουσας, Δομή Φιλοξενίας και τηλεφωνικής γραμμής
Οι προγνώσεις των μετεωρολόγων
Παρά την επιρροή και τη δύναμη που συγκέντρωνε, διατηρούσε χαμηλό προφίλ μέχρι τέλους
Ο τελευταίος αποχαιρετισμός στη σπουδαία ηθοποιό του κινηματογράφου που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών
Απειλή για την οικονομία συνολικά το θέμα της στέγης | Έρευνα της διαΝΕΟσις και του ΙΟΒΕ: «Η στέγαση στην Ελλάδα: Τάσεις, προκλήσεις και προοπτικές»
Τι ισχύει για τα σούπερ μάρκετ
Το μεσημέρι η παράδοση του Λαβάρου στο Δημαρχείο - Αναλυτικά οι εκδηλώσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.