Ελλαδα

Αύριο συνεδριάζει το Πειθαρχικό του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών

Για τις καταγγελίες που αφορούν λεκτική, σωματική και σεξουαλική βία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σπύρος Μπιμπίλας
Σπύρος Μπιμπίλας © EUROKINISSI

Το Πειθαρχικό του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών αναμένεται να συνεδριάσει αύριο με θέμα τις καταγγελίες για σωματική, λεκτική και σεξουαλική βία

Σε συνέχεια της σωρείας καταγγελιών για άσκηση λεκτικής, σωματικής, ψυχικής και σεξουαλικής βίας που δημοσιοποιήθηκαν το τελευταίο διάστημα από ανθρώπους του χώρου του θεάματος το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) προχωρά στη σύσταση σε σώμα του Πειθαρχικού του Συμβουλίου, το οποίο θα συνεδριάσει για πρώτη φορά επί των παραπάνω αύριο, Τετάρτη,.

Σύμφωνα με όσα είπε στο eidiseis.gr ο πρόεδρος του ΣΕΗ κ. Σπύρος Μπιμπίλας, το πειθαρχικό όργανο μπορεί να επιβάλλει ποινή αποβολής σε μέλη του σωματείου, γεγονός που δεν τα επηρεάζει, όμως, επαγγελματικά. 

Παράλληλα, το ΣΕΗ προέβη στη σύσταση ομάδας εργασίας για στήριξη, συνδρομή και παροχή βοήθειας σε περιστατικά κάθε είδους βίας και προσβολής της αξιοπρέπειας για τους ηθοποιούς - μέλη του, με τον ακριβή τρόπο λειτουργίας, το πλαίσιο δράσης και την πλήρη στοχοθεσία της ομάδας αυτής να ανακοινώνεται τις επόμενες μέρες.

Μεταξύ άλλων, η ομάδα αυτή θα παρέχει νομική βοήθεια στους καταγγέλλοντες ηθοποιούς, εξηγεί ο κ. Μπιμπίλας: «Θέλουμε να προστατεύσουμε τους  ηθοποιούς από λάθη, να δούμε ποιες υποθέσεις είναι μηνύσιμες, ποιες έχουν παραγραφεί, να συστήσουμε τι είναι ασφαλές να λέγεται στα "παράθυρα" της TV ή στα social media κοκ.». «Οι υποθέσεις είναι πολλές, διαφορετικές μεταξύ τους, και για διαφορετικά πρόσωπα», προσθέτει.

Παράλληλα, η ίδια ομάδα θα έχει ως στόχο τη ψυχολογική υποστήριξη των μελών του σωματείου, με τον πρόεδρο του ΣΕΗ να μας λέει πως επαγγελματίες ψυχικής υγείας καθώς και νομικοί έχουν σπεύσει να δηλώσουν την εθελοντική συμμετοχή τους στο εγχείρημα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ