Ελλαδα

Πρωτογεράκη: Σκηνοθέτης μου έδειξε τα γεννητικά του όργανα

«Μου ήρθε να κάνω εμετό»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Άλλη μια καταγγελία για παρενόχληση έρχεται στην επιφάνεια από το χώρο του θεάματος αυτή τη φορά από την ηθοποιό, Βίκυ Πρωτογεράκη.

Η ηθοποιός, Βίκυ Πρωτογεράκη καταγγέλει δύο περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης κατά τη διάρκεια της καριέρας της από σκηνοθέτες.

Όπως κατήγγειλε, στην πρώτη περίπτωση είχε σεξουαλική πρόταση από σκηνοθέτη ο οποίος της είπε πως «όποια κοπέλα έχει παίξει σε μένα έχει περάσει από το κρεβάτι μου, πες μου που και πότε».

Στη συνέχεια σημείωσε ότι το συγκεκριμένο άτομο είχε πολύ δύναμη. Στο πλαίσιο αυτό, του έστειλε τριαντάφυλλα ανακοινώνοντάς του πως «δεν μπορώ να συμμετέχω στο έργο σου».

Στην δεύτερη περίπτωση, σύμφωνα με την ίδια, υπήρξε ακόμα πιο χυδαία ευθεία πρόταση για συνεύρεση με σκηνοθέτη να της δείχνει τα γεννητικά του όργανα και να της δίνει διορία μια βδομάδα για να αποφασίσει αν θα έχουν σεξουαλική επαφή. Το περιστατικό έλαβε χώρα μέσα σε αυτοκίνητο με την ίδια να το περιγράφει:

«Μου είπε θέλω να κάνουμε σχέση και να συνεργαστούμε σε δύο επίπεδα, έβγαλε τα γεννητικά του όργανα και μου λέει "θέλεις;" Μου' ρθε να κάνω εμετό, του απάντησα αρνητικά και έφυγα από το αμάξι» είπε η κα Πρωτογεράκη.

Στο πλαίσιο αυτό, η ηθοποιός χαρακτήρισε ως «δουλικό» το να χρησιμοποιεί κάποιος τη θέση εξουσίας που κατέχει ώστε να κερδίσει κάτι επειδή «δεν έχει την ψυxή να το κερδίσει αλλιώς».

Καταληκτικά, εξέφρασε τη στήριξή της στις γυναίκες που έχουν υποστεί παρενόχληση ή κακοποίηση λέγοντας «κουράγιο στις κοπέλες».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ