Ελλαδα

Αττική - Κορωνοϊός: Νέα κρούσματα σε Καλλιθέα και Βύρωνα

Τι έδειξαν οι έλεγχοι που έγιναν με rapid test μέσω αυτοκινήτου (drive through)

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Υγειονομικός του ΕΟΔΥ με μάσκα για τον κορωνοϊό και προστατευτική ασπίδα στο πρόσωπο σε έλεγχο για Covid-19 με rapid test
Υγειονομικός του ΕΟΔΥ με μάσκα για τον κορωνοϊό και προστατευτική ασπίδα στο πρόσωπο σε έλεγχο για Covid-19 με rapid test © EUROKINISSI

Νέα κρούσματα κορωνοϊού σε Καλλιθέα, Βύρωνα και Σύνταγμα έδωσαν οι έλεγχοι με rapid test μέσω drive through από κλιμάκια του ΕΟΔΥ στην Αττική.

Οι λοιμωξιολόγοι του Υπουργείου Υγείας εισηγούνται η Αττική να μπει σε αυστηρό lockdown και να ενταχθεί στις λεγόμενες «κόκκινες» περιοχές, καθώς η διασπορά του κορωνοϊού αυξάνεται καθημερινά.

Η εξέλιξη αυτή έχει ως αποτέλεσμα τα Λύκεια στην Αττική να παραμείνουν κλειστά, ενώ ανοίγουν τα Γυμνάσια, την ώρα που στο λιανεμπόριο επανέρχεται το click away και το click in shop.

Ο ΕΟΔΥ συνεχίζει τους ελέγχους για κορωνοϊό, με κινητά κλιμάκια να «οργώνουν» περιοχές του νομού.

Την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021, κλιμάκια του ΕΟΔΥ -αποτελούμενα και από Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ)- πραγματοποίησαν στην Αττική, δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), μέσα από το αυτοκίνητο (drive through). Μεταξύ άλλων εντοπίστηκαν νέα κρούσματα κορωνοϊού σε Βύρωνα, Καλλιθέα και Σύνταγμα.

Συνολικά, διενεργήθηκαν 1.757 rapid test, από τα οποία διαπιστώθηκαν 9 νέα κρούσματα Covid-19 (0,51%). Παρατίθενται τα στοιχεία από τις σημερινές δράσεις στην Αττική.

ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών: Σύνταγμα
Πραγματοποιήθηκαν 422 rapid test και προέκυψαν 4 θετικά (0,95%). Αφορούν σε 2 άνδρες και 2 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 50 έτη.

ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών: Δήμος Βύρωνα
Πραγματοποιήθηκαν 567 rapid test και προέκυψε 1 θετικό (0,18%). Αφορά σε  άνδρα 44 ετών.

ΠΕ Δυτικής Αττικής: Δήμος Ασπροπύργου
Πραγματοποιήθηκαν 278 rapid test, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.

ΠΕ Ανατολικής Αττικής: Super Market Σκλαβενίτης Μενιδίου
Πραγματοποιήθηκαν 105 rapid test και προέκυψε 1 θετικό (0,95%). Αφορά σε  άνδρα 45 ετών.

ΠΕ Νότιου Τομέα Αθηνών: Super Market Σκλαβενίτης Καλλιθέας
Πραγματοποιήθηκαν 385 rapid test και προέκυψαν 3 θετικά (0,78%). Αφορούν σε 2 άνδρες και μια γυναίκα με διάμεση ηλικία τα 35 έτη.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ