Ελλαδα

Ανοιχτά Γυμνάσια και στην Αττική – Λιανεμπόριο με click away

Οι εισηγήσεις των ειδικών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γυμνάσιο
© EUROKINNISSI/ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ

Ανοιχτά Γυμνάσια και στην Αττική - Επιστροφή στο click away εισηγείται η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας.

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί καταλήγουν σε ένα νέο μοντέλο lockdown προσαρμοσμένο στην ιδιαίτερη περίπτωση της Αττικής που θα ξεκινήσει από την επόμενη εβδομάδα. 

Συγκεκριμένα οι ειδικοί εισηγούνται:

  • Ανοιχτά Γυμνάσια και Λύκεια σε όλη την Ελλάδα, από τη Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου. Στις περιοχές που είναι στο «κόκκινο» όπως είναι η Αττική τα Λύκεια θα μείνουν κλειστά και θα συνεχιστεί η τηλεκπαίδευση.
  • Ψώνια με ραντεβού (click in shop) για παπούτσια, ρούχα, κοσμήματα. Για όλες τις άλλες υπηρεσίες επιστρέφει το click away στις κόκκινες περιοχές.
  • Στην Αττική η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 21:00 μέχρι τις 06:00
  • Στις υπόλοιπες κόκκινες περιοχές προτείνεται απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 18:00 μέχρι τις 06:00

Σε κάθε περίπτωση, οι ανακοινώσεις για όλα τα μέτρα αναμένονται το απόγευμα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Χθες, το φορτίο στην Αττική για ακόμη μία ημέρα παρέμεινε βαρύ, με 313 νέα περιστατικά. Ειδικότερα η κατανομή είχε ως εξής: 39 κρούσματα στην Π.Ε. Ανατολικής Αττικής, 52 κρούσματα στην Π.Ε. Βόρειου Τομέα Αθηνών, 53 κρούσματα στην Π.Ε. Δυτικού Τομέα Αθηνών, 13 κρούσματα στην Π.Ε. Δυτικής Αττικής, 71 κρούσματα στην Π.Ε. Κεντρικού Τομέα Αθηνών, 28 κρούσματα στην Π.Ε. Νοτίου Τομέα Αθηνών. Σήμερα, μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, τα κρούσματα της Αττικής δεν αποκλείεται να αποτελέσουν μια δυσάρεστη έκπληξη.

Aνάλογη επιδημιολογική επιβάρυνση με την Αττική διαβλέπουν οι ειδικοί και στους όμορους νομούς Εύβοιας και Βοιωτίας που είναι κοντινοί, δημιουργώντας μια κοινή μεγάλη εστία. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ