Ελλαδα

Θεσσαλονίκη: Καταδίκη αστυνομικού για απώλεια 36,5 τόνων βενζίνης

Από βυτίο που είχε κατασχεθεί ως ύποπτο για λαθρεμπορία

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε αστυνομικός για την απώλεια 36,5 τόνων βενζίνης από βυτίο το 2014. - Άγνωστο πού κατέληξαν τα καύσιμα.

Σε 12 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή καταδικάστηκε αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. για την απώλεια ποσότητας 36,5 τόνων βενζίνης από βυτίο, το οποίο είχε δεσμευθεί ως ύποπτο για λαθρεμπορία.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η υπόθεση έγινε γνωστή το Σεπτέμβριο του 2014 όταν ο κατηγορούμενος αστυνομικός υπηρετούσε σε Tμήμα Aσφαλείας της δυτικής Θεσσαλονίκης. Μετά τη δέσμευσή του το βυτίο φυλασσόταν σε ειδικό χώρο. Ο συνταξιούχος -σήμερα- αστυνομικός φέρεται ότι με τη συνδρομή συγκατηγορουμένου του αφαίρεσε το γεμάτο βυτίο από τη φύλαξη για να το επιστρέψει άδειο ύστερα από επτά ώρες. Από την έρευνα δεν προέκυψε πού κατέληξαν τα καύσιμα.

Η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης, όπου δικάστηκε η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό, στην αγόρευσή της είπε ότι αυτά «διοχετεύθηκαν σε τρίτους, ίσως και στον δεύτερο κατηγορούμενο». Κατά την απολογία του, ο αστυνομικός αρνήθηκε την κατηγορία, ωστόσο, οι δικαστές τον έκριναν ένοχο με την αναγνώριση ελαφρυντικών.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ