Ελλαδα

Δήμητρα Παπαδήμα: Δέχτηκα σεξουαλική βία - Έφτασα στον ψυχίατρο

«Είναι καθεστώς τέτοια περιστατικά στο θέατρο»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δήμητρα Παπαδήμα
Δήμητρα Παπαδήμα © YouTube

Η ηθοποιός, Δήμητρα Παπαδήμα, κατήγγειλε ότι σκηνοθέτης άσκησε προ ετών σεξουαλική βία εις βάρος της.

Στον απόηχο των καταγγελιών της Ζέτας Δούκα και άλλων ηθοποιών κατά του Γιώργου Κιμούλη, η Δήμητρα Παπαδήμα καταγγέλει περιστατικό σεξουαλικής βίας. Η γνωστή ηθοποιός κατήγγειλε, μέσω του MEGA, ότι σκηνοθέτης νεαρής ηλικίας άσκησε προ ετών σεξουαλική βία εις βάρος της, με αποτέλεσμα να την στείλει στον ψυχίατρο. Η ίδια δηλώνει πως χρειάστηκε ακόμα και φαρμακευτική αγωγή, για να ξεπεράσει τα βιώματά της και ξεκαθαρίζει πως είναι έτοιμη να αποκαλύψει ακόμη και το πρόσωπο γνωστού σκηνοθέτη – ηθοποιού στον εισαγγελέα.

«Δέχτηκα σεξουαλική βία την ώρα της παράστασης, σε παράσταση, που αυτό αν μου ζητηθεί από τον εισαγγελέα, ευχαρίστως να πάω να το καταθέσω. Κι αυτό από άνθρωπο με εξουσία και νεαρής ηλικίας. Με έστειλε μέχρι την ψυχιατρική κλινική του Σισμανογλείου. Αν μου ζητήσει εισαγγελέας να καταθέσω, έχω να καταθέσω πάρα πολλά και να μπούνε πράγματα στη θέση τους, αν μπορεί να γίνει αυτό ποτέ» είπε.

Η δημοφιλής ηθοποιός σημείωσε ότι τα περιστατικά βίας στο θέατρο είναι καθεστώς. «Είναι καθεστώς αυτό το πράγμα. Το 99% είναι μια τέτοια κατάσταση. Πιστεύω ότι η τέχνη είναι σε καταβαράθρωση, όπως και η κοινωνία γενικότερα. Τα πράγματα είναι στο 99% σκάρτα».

Όπως εξομολογείται, ο φόβος της ανεργίας την έκανε να μείνει σιωπηλή όλο αυτό το διάστημα.

Η ηθοποιός έχει δεχτεί και απειλές για τη ζωή της, όπως ανέφερε, ωστόσο είναι αποφασισμένη να συνεχίσει να μιλάει για να προστατεύσει νεότερους συναδέλφους της.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ