Ελλαδα

Κορωνοϊός: Ποια είναι τα νέα όρια επιβατών στα οχήματα

Τι θα ισχύει για αυτοκίνητα, ταξί, φορτηγά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αλλαγές από τα ξημερώματα της Δευτέρας σε ΙΧ και οχήματα δημόσιας χρήσης – Αναλυτικά τα καινούργια δεδομένα στις μετακινήσεις
ΕΛΕΓΧΟΙ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΑΣΚΟΠΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ | PHOTO: EUROKINISSI/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Αλλαγές από τα ξημερώματα της Δευτέρας 25 Ιανουαρίου σε ΙΧ και οχήματα δημόσιας χρήσης – Αναλυτικά τα καινούργια δεδομένα στις μετακινήσεις.

Μέχρι δύο επιβάτες εκτός από τον οδηγό θα μπορούν να επιβαίνουν από χθες Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, σε οχήματα δημόσιας χρήσης αλλά και σε ΙΧ. 

Η ίδια ρύθμιση τίθεται σε ισχύ και για τα ταξί.

Η σχετική ρύθμιση τίθεται σε ισχύ από τις 06:00 το πρωί της Δευτέρας. Αφορά, αναλυτικά, σε επιβατηγά οχήματα δημόσιας χρήσης (Ε.Δ.Χ. ΤΑΞΙ, Ειδικής Μίσθωσης) και επιβατηγά ιδιωτικής χρήσης (Ι.Χ.) οχήματα, καθώς και στα Ε.Ι.Χ. οχήματα με οδηγό.

Η σχετική απόφαση έρχεται μετά την έγκριση των εισηγήσεων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών από την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων.

Σύμφωνα με τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19», που δημοσιεύθηκε το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021, η υπέρβαση του συγκεκριμένου ορίου επιβαινόντων επιτρέπεται μόνο σε δύο περιπτώσεις, εφόσον στο όχημα επιβαίνουν:

  • α) ανήλικα τέκνα, η κατ' οίκον παραμονή των οποίων υπό την εποπτεία ενηλίκου είναι αδύνατη ή

  • β) άτομο που χρήζει βοήθειας από δεύτερο επιβάτη για τη μετακίνησή του.

Επιπλέον, από την ίδια ημέρα και ώρα θα επιτρέπεται μέχρι τρία άτομα πλέον του οδηγού να επιβαίνουν στα διπλοκάμπινα, μικτής χρήσης και τύπου ΒΑΝ οχήματα. Η υπέρβαση του ορίου επιβαινόντων επιτρέπεται μόνο εφόσον στο όχημα επιβαίνουν ανήλικα τέκνα, η κατ' οίκον παραμονή των οποίων υπό την εποπτεία ενηλίκου είναι αδύνατη.

Υπενθυμίζεται πως εξακολουθεί να ισχύει ότι μαθητές που εξυπηρετούνται με ταξί σε μη αστικές περιοχές, για τη μετάβαση τους στο σχολείο, επιτρέπεται να μετακινηθούν μέχρι και τέσσερα (4) άτομα, με την προσκόμιση σχετικής βεβαίωσης του Διευθυντή του σχολείου.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ