Ελλαδα

Εμβολιασμοί: Ανοίγει η πλατφόρμα για τις ηλικίες 80 ως 84 ετών

Όλοι οι τρόποι για να κλείσει ραντεβού όποιος πολίτης το επιθυμεί

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ξεκινά ο εμβολιασμός της ηλικιακής ομάδας 80-84 ετών. Από το απόγευμα, στις 18:00, θα είναι διαθέσιμη η πλατφόρμα για τα ραντεβού.

Ανοίγει σήμερα, Παρασκευή 22 Ιανουαρίου, το απόγευμα στις 18:00 η πλατφόρμα των ραντεβού για τις ηλικίες 80-84 ετών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι χθες Πέμπτη είχαν εμβολιαστεί 32.701 πολίτες άνω των 85 ετών, 81.000 υγειονομικοί και περισσότεροι από 7.000 στους οίκους ευγηρίας. Χθες, Πέμπτη 21 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκαν 13.318 εμβολιασμοί, προχθες 15.290 εμβολιασμοί που αποτελεί και ημερήσιο ρεκόρ μέχρι στιγμής. Συνολικά, από τις 27 Δεκεμβρίου έως την Πέμπτη έχουν γίνει 123.077, εμβολιασμοί, δηλαδή έχει εμβολιαστεί το 1,13% του πληθυσμού.

Ακόμα, μέχρι τώρα έχουν κλειστεί 400.000 ραντεβού για πρώτη και δεύτερη δόση.

Οι πολίτες που θέλουν να κλείσουν ραντεβού για να εμβολιαστούν μπορούν να το κάνουν με τέσσερις τρόπους ενώ η πλατφόρμα εμβολιασμού του πληθυσμού έχει ήδη δημοσιοποιηθεί στην ιστοσελίδα emvolio.gov.gr.

Οι τέσσερις τρόποι για να κλείσουμε ραντεβού είναι οι εξής:

  1. Μετάβαση στο φαρμακείo ώστε να κλειστούν τα δύο ραντεβού.
  2. Μετάβαση σε Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) και σε αυτήν την περίπτωση μπορεί και ένα τρίτο πρόσωπο κάνοντας μια υπεύθυνη δήλωση να κλείσει το ραντεβού.
  3. Μέσω άυλης συνταγογράφησης. Οι πολίτες θα λάβουν μηνύματα με έναν κωδικό. Στη συνέχεια, θα πρέπει να απαντήσουν στο 13034 με αυτόν τον κωδικό εφ'όσον είναι επιθυμητό το ραντεβού.
  4. Μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr, δίνεται η δυνατότητα να ελεγχθεί η προτεραιοποίηση και, έπειτα, με χρήση των κωδικών του TAXISnet και του ΑΜΚΑ, μπορεί κανείς να μπει εκεί, να επιλέξει εμβολιαστικό κέντρο, ημέρα και χρονικό διάστημα και, στη συνέχεια, να επιβεβαιώσει τα ραντεβού.

Υπενθυμίζεται ότι στην προκειμένη περίπτωση είναι απαραίτητοι οι κωδικοί του TAXISnet, ενώ σε φαρμακεία και ΚΕΠ αρκεί ο ΑΜΚΑ και η ταυτότητα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ