Ελλαδα

Μετρό-Ξυλοδαρμός σταθμάρχη: Τι λένε οι ανήλικοι & η μητέρα τους

Η ώρα του ανακριτή για τους δύο ανήλικους κατηγορούμενους

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ξυλοδαρμός σταθμάρχη στο μετρό Ομόνοιας
Ξυλοδαρμός σταθμάρχη στο μετρό Ομόνοιας © youtube / video

Ξυλοδαρμός σταθμάρχη: «Τα χτύπησε, τα απείλησε και τους έβρισε το σπίτι», ανέφερε η μητέρα των ανήλικων

Σήμερα Τρίτη 19 ιανουαρίου οδηγούνται στον ανακριτή για τις απολογίες τους, οι δύο ανήλικοι κατηγορούμενοι για τον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη του μετρό.

Οι δύο αδελφοί, οι οποίοι βαρύνονται με την κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης καθώς και για απείθεια, οδηγήθηκαν ενώπιον του ανακριτή μετά την άσκηση ποινικής δίωξης, από τον οποίο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν. 

Σύμφωνα με όσα έχει ισχυριστεί η υπεράσπιση των δύο αγοριών, αλλά και όπως φαίνεται να προκύπτει από δημόσιες δηλώσεις της μητέρας τους, οι κατηγορούμενοι δηλώνουν μετάνοια για τις πράξεις τους ωστόσο επικαλούνται προκλητική συμπεριφορά του θύματος, το οποίο φέρεται να εκκίνησε τον διαπληκτισμό μαζί τους χωρίς να δηλώσει την ιδιότητα του, με αφορμή την μη χρήση μάσκας από τους δύο μαθητές. Η υπερασπιστική γραμμή των δύο αγοριών είναι ότι δέχθηκαν ισχυρή πρόκληση από τον σταθμάρχη, ο οποίος τους μίλησε προσβλητικά και τρομοκρατήθηκαν από την επιμονή του όταν βρέθηκαν και οι τρεις εκτός συρμού στην αποβάθρα του σταθμού της Ομόνοιας.

Στη διάθεση του ανακριτή είναι όλο το βιντεοληπτικό υλικό που έχει συλλεχθεί για την υπόθεση, το οποίο και θα αξιολογηθεί ποινικά καθώς αποτυπώνει τις κινήσεις και τις πράξεις ενός εκάστου εμπλεκόμενου στον χώρο του συμβάντος.

Στην ίδια υπόθεση είναι κατηγορούμενος για δύο πλημμελήματα, που αφορούν παράβαση καθήκοντος και υπόθαλψη εγκληματία, ειδικός φρουρός, ο οποίος με εντολή του ανακριτή αφέθηκε ελεύθερος.

Βίντεο από τον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη στην Ομόνοια

Ολόκληρο το ντοκουμέντο ωμής βίας στο Μετρό | Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων 18/1/2021 | OPEN TV

«Θολώσαμε»: Τι είπαν οι δύο ανήλικοι για τον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη του μετρό

«Μας είπε κάτι για το σπίτι μας και θολώσαμε. Κατεβήκαμε και τον χτυπήσαμε γιατί αφού μας έκανε παρατήρηση μετά κάτι μας είπε για το σπίτι μας και θυμώσαμε. Μετά φοβηθήκαμε και γι´ αυτό δεν πήγαμε στην αστυνομία και αρχίσαμε να κρυβόμαστε...».

Αυτά είπαν χθες αργά το βράδυ στους αστυνομικούς τα δυο αδέλφια που συνελήφθησαν για το ξυλοδαρμό του υπαλλήλου του Μέτρο.

Περισσότερες όμως εξηγήσεις θα δώσουν στις δικαστικές Αρχές, καθώς η διαδικασία του αυτοφώρου είχε περάσει και άρα απολογία θα δώσουν στον ανακριτή.

Πάντως, όταν οι αστυνομικοί τους ρώτησαν γιατί το έκαναν η απάντηση τους ήταν αυτή και μάλιστα περισσότερο άρχισαν να δικαιολογούνται για το φόβο τους μετά το ξυλοδαρμό, καθώς όπως έλεγαν δεν είχαν καταλάβει εκείνη τη στιγμή τι ακριβώς είχαν κάνει και μετά όταν είδαν και τα βίντεο τους κυρίευσε ο φόβος της σύλληψης.

Μητέρα ανήλικων: Ο σταθμάρχης τους απείλησε

Την ίδια στιγμή, η μητέρα των δύο παιδιών προσπάθησε με δηλώσεις της να τα υπερασπιστεί, λέγοντας πως ο σταθμάρχης ήταν αυτός που τα προκάλεσε. Μιλώντας στην κάμερα του Mega, η μητέρα των δραστών είπε πως πιστεύει τα όσα της είπαν τα παιδιά της και ότι θα πρέπει να «αναλογιστεί ο κύριος τι έκανε και να βγει να πει την αλήθεια».

Ισχυρίστηκε πως τους έκανε bullying και ότι χειροδίκησε εναντίον τους, αναφέροντας πως «ήθελε να το παίξει τραμπούκος».

«Θα φανώ δυνατή για τα παιδιά μου. Από την πρώτη στιγμή πίστεψα σε αυτά που μου είπαν. Ξέρω τι παιδιά έχω, γι' αυτό παλεύω. Ας αναλογιστεί ο κύριος τι έκανε και ας βγει να πει την αλήθεια» είπε αρχικά.

«Εγώ ζητάω σαν μάνα συγγνώμη για τα παιδιά μου, όμως τα παιδιά οδηγήθηκαν σε αυτή την αντίδραση από τον σταθμάρχη. Τα χτύπησε, τα απείλησε και τους έβρισε το σπίτι. Κορόιδευε τα παιδιά μου. Ήθελε να το παίξει τραμπούκος ο σταθμάρχης. Θα πουληθώ για τα παιδιά μου, αλλά θα βγει η αλήθεια. Κατέβηκαν στην Ομόνοια για να πάρουν άλλον συρμό. Ας αναλογιστεί τι έχει κάνει αυτός ο κύριος στην οικογένειά μου και το μέλλον των παιδιών μου. Εριξε μπουκέτο στον μεγάλο μου γιο. Τα παιδιά μου δεν αντέδρασαν και φτάσαμε σε αυτή την κατάληξη. Ξέρω τι παιδιά έχω. Αν είχα αλήτες θα είχα πει "οκ" τέλος. Ξέρω ότι πουλάει όλο αυτό, αλλά είμαστε αξιοπρεπής οικογένεια» πρόσθεσε.

Τι είπε ο πατέρας των ανηλίκων

Δηλώσεις για το περιστατικό του ξυλοδαρμού του σταθμάρχη του Μετρό από τους γιους του μίλησε ο πατέρας τους, σε τηλεοπτική εκπομπή.

«Δεν ξέρω πώς συνέβη, ήταν η κακιά στιγμή» δήλωσε ο πατέρας των δύο ανήλικων δραστών και σημείωσε ότι οι δύο ανήλικοι δεν είχαν δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα στο παρελθόν, σημειώνοντας ότι η γειτονιά γνωρίζει τα παιδιά.

«Μας ξέρουν και οι πέτρες» είπε, προσθέτοντας: «Τα παιδιά μου είναι διαμάντια. Δεν είπαμε ότι είναι σωστό αυτό που έκαναν» συμπλήρωσε εντούτοις. «Πάλι καλά που είναι καλά ο άνθρωπος» επεσήμανε για τον σταθμάρχη του Μετρό που έπεσε θύμα του ξυλοδαρμού, παρατηρώντας ότι «κανείς δεν ήθελε να βρεθεί στη θέση του».

«Αυτό που μας ενδιέφερε ότι είναι καλά στην υγεία του» σημείωσε, κλείνοντας.

Ένα ακόμη πρόσωπο εμπλέκεται στην υπόθεση
 

Σύμφωνα με το Open, πέραν του ειδικού φρουρού, ένα ακόμη πρόσωπο φέρεται να εμπλέκεται στη συγκάλυψη του ξυλοδαρμού. Το πρόσωπο αυτό, φέρεται να έχει συνομιλία με την μητέρα τους και αντί να την συμβουλεύσει να παραδοθούν και να ζητήσουν συγνώμη, τις είπε να μην κάνουν τίποτα μέχρι να τους ταυτοποιήσει η αστυνομία.

«Έχουμε πολλά, ότι θα βάλουν τα πρόσωπά τους, μιλάμε και ακούμε για ανθρωποκτονίες και τέτοια», φέρεται να του είπε η μητέρα, με το φιλικό πρόσωπο να απαντά: «Σου είπα, θα ακούσεις πολλά, θα πουν πολλά για να φοβηθείτε. Αφού δεν έχουν έρθει, μπορεί να μην τους έχουν ταυτοποιήσει ακόμα. Άσ' τους να λένε».
 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ