Ελλαδα

Νίκη Μπακογιάννη: Δέχτηκα κι εγώ παρενόχληση

Η αποκάλυψή της

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νίκη Μπακογιάννη
Νίκη Μπακογιάννη © ΑΠΕ-ΜΠΕ/IN TIME

Θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από παράγοντα του ΣΕΓΑΣ έχει πέσει και η Ολυμπιονίκης, Νίκη Μπακογιάννη.

Μετά την αποκάλυψη της Σοφίας Μπεκατώρου, αντιδράσεις προκαλεί και η αποκάλυψη της ασημένιας Ολυμπιονίκης της Ατλάντα, Νίκης Μπακογιάννη, στo sports3.gr πως είχε πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από παράγοντα του ΣΕΓΑΣ.

Μετά την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου σειρά είχε η ασημένια ολυμπιονίκης του άλματος εις ύψος Νίκη Μπακογιάννη, που θέλησε να μιλήσει για τη δική της τραυματική εμπειρία. Το περιστατικό παρενόχλησης που καταγγέλλει η Νίκη Μπακογιάννη έγινε το 1997 όταν ήταν 29 ετών και ένα χρόνο μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα που είχε πάρει μετάλλιο. 

Όπως εξήγησε η Νίκη Μπακογιάννη, δεν επρόκειτο για σεξουαλική κακοποίηση αλλά για παρενόχληση από παράγοντα του ΣΕΓΑΣ. «Τώρα έχει πεθάνει. Προς Θεού δεν είναι ο Στράτος Μολυβάς».

«'Ηταν μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1996, τελείως τυχαία προέκυψε αυτό. Συναντάς ανθρώπους που είχαν κάποια πόστα στο παρελθόν. Θυμάμαι, το μυαλό μου δεν πήγαινε ποτέ σε αυτό. Ότι δηλαδή μπορεί κάποιος να θέλει να πιει έναν καφέ μαζί σου, σε ένα χώρο δημόσιο και να έχει κάτι άλλο στο μυαλό του. Βγήκαμε φιλικά, ξέρεις, ήταν ένας άνθρωπος που μου είπε ότι θα ήθελε να συναντηθούμε, να μιλήσουμε σχετικά με τον αθλητισμό και όλα αυτά. Αλλά το μυαλό αυτού του ανθρώπου ήταν για κάτι άλλο, το οποίο στην αρχή δεν το κατάλαβα, αλλά στην πορεία της συζήτησης, άρχισα να καταλαβαίνω ότι κάτι άλλο ήθελε. 

» Θυμάμαι εκείνη τη στιγμή ζήτησα τη βοήθεια μιας κοπέλας που έμενε πολύ κοντά και ήρθε. Ήταν και αυτή παλιά αθλήτρια κι ήρθε στον χώρο που πίναμε καφέ για να μπορέσω να τον ξεφορτωθώ. Δεν μπορούσα να βρω άλλη λύση, ντρεπόμουν κιόλας. Έλεγα αυτός ο άνθρωπος που είναι 50 χρόνια μεγαλύτερος από μένα-δεν ξέρω πόσα ακριβώς- και σκεφτόταν κάτι τέτοιο. Μου έκανε εντύπωση, είχα σοκαριστεί, το μυαλό μου δεν είχε πάει σ΄ αυτό το πράγμα».   

Σχολιάζοντας ότι η Σοφία Μπεκατώρου βρήκε τα δύναμη να μιλήσει δημόσια, η Νίκη Μπακογιάννη σημείωσε ότι: «Η Σοφία βγήκε αυτή τη στιγμή να το πει γιατί έχει κάνει μια πορεία στη ζωή της και δεν τη φόβιζε να βγει και να το πει. Είναι μια κοπέλα συγκροτημένη, έχει την οικογένειά της τα παιδιά της, έχει περάσει από διάφορα στάδια είναι ψυχολόγος και βρήκε τώρα τη δύναμη για να το πει. Καλά έκανε και το είπε, εγώ της δίνω συγχαρητήρια. Να ξέρετε όμως, υπάρχουν αυτά τα πράγματα μέσα στον αθλητισμό. Θα πρέπει οι ομοσπονδίες, σε χώρους που υπάρχουν αθλήτριες να συμμετέχουν και πιο πολλές γυναίκες. Δε βλέπουμε μεγάλο ποσοστό γυναικών να ασχολούνται με θέματα διοικητικά, προπονητικά κλπ. Είναι "εκτός". Πάντως υπάρχει στον αθλητισμό ένας σεξισμός, που είναι υπόγειος, αλλά υπάρχει».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ