Ελλαδα

Δικαίωση για θύμα σεξουαλικής επίθεσης πρώην πρέσβη Βενεζουέλας

Τι αναφέρει δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου για τη δικαστική απόφαση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
simaia-venezuelas.jpg
Σημαία Βενεζουέλας © PIXABAY

Δικαίωση για θύμα σεξουαλικής επίθεσης πρώην πρέσβη Βενεζουέλας - Τι αναφέρεται, σύμφωνα με δημοσίευμα, για τον ΣΥΡΙΖΑ

Δικαίωση για τις γυναίκες υπαλλήλους που υπέστησαν σεξουαλικές επιθέσεις από τον πρώην πρέσβη της Βενεζουέλας, Φρανκλίν Γκονζάλες, αποτελεί η απόφαση του δικαστηρίου που βγήκε πριν από λίγες ημέρες.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας δικαίωσε ένα από τα θύματα (με τα αρχικά Ξ.Μ.) του πρώην πρέσβη της Βενεζουέλας, για την ηθική βλάβη που υπέστη από την εκδικητική απόλυση αλλά και για τις οφειλές υπερωριών που δεν έλαβε ποτέ.

Το δικαστήριο αναγνωρίζει ότι υπήρξαν συστηματικές σεξουαλικές επιθέσεις από τον Γκονζάλες σε εργαζόμενες, και μάλιστα κάνει λόγο για «φέρεσθαι δημοσίου λειτουργού της χώρας του, που είναι αντίθετο προς κάθε έννοια ανδρικής αξιοπρέπειας, χωρίς ίχνος σεβασμού της αξίας της γυναίκας, εκμεταλλευόμενος το αξίωμά του».

Αυτός είναι και ο λόγος, σύμφωνα με το δικαστήριο, που η απόλυσή της κρίνεται «καταχρηστική» συνδέοντάς τη με λόγους εκδίκησης, όπως αναφέρει, επειδή η υπάλληλος είχε καταγγείλει στην κυβέρνηση της Βενεζουέλας τις σεξουαλικές επιθέσεις.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, στην ίδια απόφαση γίνεται εκτενής αναφορά και στον ρόλο που έπαιξε ο Αλέξης Τσίπρας, ως αρχηγός της αντιπολίτευσης τότε, και στην προσπάθεια που κατέβαλε για να συγκαλύψει τις σεξουαλικές επιθέσεις και την απόπειρα βιασμού, προκειμένου να μην πληγεί ο ΣΥΡΙΖΑ που διεκδικούσε την εξουσία.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ