Ελλαδα

Σήμερα η εισήγηση των ειδικών για το άνοιγμα των καταστημάτων

Ποια καταστήματα αναμένεται να πάρουν το «πράσινο φως»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Σήμερα συνεδριάζουν οι λοιμωξιολόγοι για το άνοιγμα της αγοράς και οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν το απόγευμα από τον Νίκο Χαρδαλιά.

Αποφάσεις σχετικά με το άνοιγμα των καταστημάτων θα ληφθούν κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας. Εάν δώσουν το «πράσινο φως» οι ανακοινώσεις θα γίνουν το απόγευμα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Οι λοιμωξιολόγοι θα συνεδριάσουν σήμερα το πρωί και θα μεταφέρουν τις εισηγήσεις τους στην κυβέρνηση που εντός της ημέρας θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα.

Όλες οι πληροφορίες μέχρι τώρα συγκλίνουν στο άνοιγμα και πάλι των κομμωτηρίων, των κέντρων αισθητικής και των βιβλιοπωλείων με τη μέθοδο click in shop δηλαδή αγορές στο κατάστημα με ραντεβού και με συγκεκριμένο χρόνο. Με το ίδιο μέτρο αναμένεται να λειτουργήσουν και τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης και τα κοσμηματοπωλεία.

Με την μέθοδο του click away θα ανοίξουν οι υπόλοιπες εμπορικές δραστηριότητες, με εξαίρεση τις περιοχές που βρίσκονται σε «σκληρό» lockdown.

Σενάριο να ανοίξουν καταστήματα σε περιοχές με χαμηλό ιικό φορτίο

Ενα σενάριο, που έχει πέσει στο τραπέζι, είναι το άνοιγμα όλων των καταστημάτων με click in shop σε περιοχές με πολύ χαμηλό φορτίο. Είναι ένα ζήτημα που συζητήθηκε την περασμένη εβδομάδα, σε μία συνεδρίαση των ειδικών στην οποία μετείχε και ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης. Εκεί συζητήθηκε το θέμα για το ενδεχόμενο αυτό, με μέλος της επιτροπής να αναφέρει χαρακτηριστικά πως «δεν μπορούμε να κρατάμε δέσμιους καταστηματάρχες και να τους βυθίζουμε στην ανέχεια, συνολικά 3 εκατομμύρια ανθρώπους, σε περιοχές που δεν έχουν κρούσματα».

Δεν θα ανοίξουν Γυμνάσια και Λύκεια με τις σχετικές αποφάσεις να παραπέμπονται για την επόμενη εβδομάδα. Σε ισχύ θα παραμείνει το μέτρο της απαγόρευσης της νυχτερινής κυκλοφορίας και η υποχρέωση αποστολής SMS για έξοδο από το σπίτι.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις