Ελλαδα

Επίθεση με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης: Η εξομολόγηση υπαλλήλου

«Θυμάμαι μόνο τη μυρωδιά του αίματος»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΔΟΥ Κοζάνης
ΔΟΥ Κοζάνης © EUROKINISSI

Επίθεση με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης: Πώς περιέγραψε τη στιγμή που μπήκε ο δράστης στο κτίριο - Η επίθεση στον συνάδελφό της και οι μνήμες από το περιστατικό.

Περίπου έξι μήνες έχουν περάσει από την ημέρα που έγινε η επίθεση με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης και μία από υπαλλήλους που τραυματίστηκαν, η Δώρα Π., μίλησε για τον εφιάλτη που έζησε και είχε ως συνέπεια να χάσει το μάτι της. 

Η γυναίκα μίλησε στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη» για την αιματηρή επίθεση και περιέγραψε πως είδε τον 45χρονο δράστη να μπαίνει αρχικά δήθεν αδιάφορα στο γραφείο της και στη συνέχεια να βγάζει το τσεκούρι από το σακίδιό του και να επιτίθεται με απίστευτη μανία στον Πέτρο, τον 54χρονο συνάδελφό της, στο διπλανό γραφείο. «Γύρισα το κεφάλι και είδα ένα άγνωστο πρόσωπο. Υποψιάστηκα ότι ήταν κάποιος συγγενής του συναδέλφου. Έσκυψα στη δουλειά μου. Κάτι άκουσα και σήκωσα το κεφάλι, και είδα τον Πέτρο με σκισμένο το κεφάλι, δεν υποψιάστηκα ότι είχε τσεκούρι. Φώναξα “Θεέ μου”! Γύρισε αυτός και είπε “είμαι τρελός, άλλος έχει σειρά τώρα, δεύτερος”! Είπα από μέσα μου, αυτός σήμερα θα μας φάει όλους. Βγήκα από την πόρτα και εκεί με πρόλαβε και με χτύπησε από πίσω. Από εκεί και πέρα δεν θυμάμαι τίποτε». 

Όταν επέστρεψε στο σπίτι της από το νοσοκομείο, η γυναίκα θέλησε να δει το βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση στη ΔΟΥ. «Θυμάμαι μόνο τη μυρωδιά του αίματος. Μόλις με χτύπησε έχασα τις αισθήσεις μου. Δεν θυμάμαι τίποτε από εκείνο το σημείο και μετά. Ούτε πώς με πήραν, ούτε πώς με πήγαν στο νοσοκομείο».

Στη ραδιοφωνική εκπομπή μίλησε και ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παπανικολάου», στο οποίο διακομίσθηκαν τα θύματα της επίθεσης. «Ήταν ένα θαύμα που έμεινε στη ζωή», είπε για τον 54χρονο-πρώτο θύμα της επίθεσης ο κ. Καπραβέλος, ο οποίος εξήγησε ότι του έγιναν λεπτές επεμβάσεις και χάρη στη δύναμή του έμεινε στη ζωή, έχει πλέον σε λειτουργία όλα τα βασικά του όργανα, αλλά όχι και επαφή με το περιβάλλον.

Η ίδια μίλησε και για την πορεία που πήρε η ζωή των υπαλλήλων στη ΔΟΥ μετά την επίθεση. Ο Γιάννης Ποδιώτης, ο άνθρωπος που ακινητοποίησε τον δράστη, κόπηκε στον διαγωνισμό για την επιλογή γενικού διευθυντή της ΑΑΔΕ, ενώ, το τρίτο θύμα της επίθεσης ζήτησε να συνταξιοδοτηθεί πρόωρα για ψυχολογικούς λόγους και το αίτημά της έγινε δεκτό. Το τέταρτο θύμα, η γυναίκα την οποία ο δράστης χτύπησε στην πλάτη και μετά αυτή έπεσε στις σκάλες, ζήτησε μετάθεση για ψυχολογικούς λόγους και υπηρετεί σε ΔΟΥ άλλης μακεδονικής πόλης.

Ακόμη, ο Π.Π. από την Πτολεμαΐδα, ο συμβασιούχος καθαριότητας, που προσέτρεξε πρώτος και μαζί με τον διευθυντή του ακινητοποίησε τον δράστη, παραμένει συμβασιούχος, καθώς ακόμη δεν έχει απαντηθεί το αίτημα για την τιμητική ένταξή του στην ΑΑΔΕ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ