Ελλαδα

Τουρκική ακταιωρός σε «απόσταση αναπνοής» από ελληνικό αλιευτικό

Οι εικόνες από τη νέα πρόκληση κοντά στα Ίμια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τουρκική ακταιωρός μια «ανάσα» από την πλώρη ελληνικού αλιευτικού κοντά στα Ίμια
Τουρκική ακταιωρός μια «ανάσα» από την πλώρη ελληνικού αλιευτικού κοντά στα Ίμια © Kalymnos News/YouTube

Τουρκική ακταιωρός παρενοχλεί ελληνικό αλιευτικό σε θαλάσσια περιοχή κοντά στα Ίμια, φθάνοντας μια «ανάσα» από την πλώρη του σκάφους - Δείτε τις εικόνες.

Τέλος δεν έχουν οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο. Όπως φαίνεται στις εικόνες που δημοσιεύει το kalymnosnews, τουρκική ακταιωρός παρενοχλεί ελληνικό αλιευτικό κοντά στα Ίμια.

Το σκάφος του τουρκικού Λιμενικού πραγματοποιεί επικίνδυνους ελιγμούς, φθάνοντας μια «ανάσα» από το ελληνικό αλιευτικό.

Οπως αναφέρει το kalymnosnews, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, επισημαίνοντας ότι η επικίνδυνη αυτή πρακτική δημιουργεί προβλήματα στην ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και καταστρέφει αλιευτικό εξοπλισμό, αυξάνοντας παράλληλα την πιθανότητα σοβαρού ατυχήματος.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 14 Ιανουαρίου 2021. Η τουρκική ακταιωρός αναπτύσσει μεγάλη ταχύτητα, φθάνοντας σε «απόσταση αναπνοής» από την πλώρη του αλιευτικού.

Καρέ καρέ η παρενόχληση ελληνικού αλιευτικού από τουρκική ακταιωρό κοντά στα Ίμια
Καρέ καρέ η παρενόχληση ελληνικού αλιευτικού από τουρκική ακταιωρό κοντά στα Ίμια © Kalymnos News/YouTube

Στην περιοχή υπάρχει και περιπολικό σκάφος της Ελληνικής Ακτοφυλακής, ο χειριστής του οποίου επιχειρεί να απομακρύνει την τουρκική ακταιωρό.

Περιπολικό σκάφος της Ελληνικής Ακτοφυλακής απομακρύνει τουρκική ακταιωρό μετά την παρενόχληση σε ελληνικό αλιευτικό κοντά στα Ίμια
Περιπολικό σκάφος της Ελληνικής Ακτοφυλακής απομακρύνει τουρκική ακταιωρό μετά την παρενόχληση σε ελληνικό αλιευτικό © Kalymnos News/YouTube

Υπενθυμίζεται ότι στις 6 Ιανουαρίου 2021, σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής προσέκρουσε σε νεότευκτο ταχύπλοο, τύπου Rafnar, του Λιμενικού Σώματος, το οποίο περιπολούσε στην περιοχή. Το επεισόδιο κοντά στα Ίμια καταγράφηκε εντός ελληνικών χωρικών υδάτων. Σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Ακτοφυλακή επεσήμανε ότι από την παρενόχληση αυτή υπήρξε «πρόκληση μικρών υλικών ζημιών στο περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ