- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πανεπιστήμια: Το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τη φύλαξη των ΑΕΙ και την πρόσληψη 1.000 ειδικών φρουρών.
1.000 ειδικοί φρουροί για τη φύλαξη των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της χώρας αναμένεται να προσληφθούν το επόμενο χρονικό διάστημα, όπως ανακοίνωσαν σήμερα η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Η ομάδα των αστυνομικών που θα βρεθεί στα πανεπιστήμια θα υπάγεται απευθείας στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, δεν θα φέρουν πυροβόλα όπλα και θα φορούν ειδικά προσαρμοσμένη στολή, ενώ θα στεγάζονται σε χώρο που θα τους ορίσει το ίδρυμα. Οι ειδικοί φρουροί θα υπηρετήσουν σε πρώτη φάση στο ΕΚΠΑ, το ΕΜΠ, την Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Πάτρας. «Πάμε να εντοπίσουμε κάποιες έκτακτες συνθήκες σε συγκεκριμένα πανεπιστήμια», υπογράμμισε ο κ. Χρυσοχοΐδης. Όπως σημειώθηκε στην ενημέρωση, στα πανεπιστήμια αυτά θα υπάρχει λειτουργία κέντρου λήψης σημάτων που θα βρίσκεται σε σύνδεση με την αστυνομία.
Σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, από τον Φεβρουάριο του 2017, οπότε και δέχθηκε επίθεση ο νυν υφυπουργός Παιδείας και καθηγητής του Παντείου, Άγγελος Συρίγος, μέχρι και την επίθεση στον πρύτανη του ΟΠΑ, τον περασμένο Οκτώβριο, καταγράφηκαν στα πανεπιστήμια 20 επιθέσεις.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι πραγματικά συμβαίνει στην ατμόσφαιρα
Λόγω των κινητοποιήσεων των κτηνοτρόφων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα τελευταία νέα για την κατάσταση της υγείας του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ
Τρεις συλλήψεις από την Αστυνομία στην Αχαΐα
Πότε γιορτάζουν τελικά ο Γιώργος, η Γεωργία και η Γωγώ
Μέχρι πότε πρέπει να βγάλουμε καινούργια
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πρωτοφανείς εικόνες αντίκρυσαν κάτοικοι - Η πιθανή σύνδεση με τις εργασίες της γραμμής 4 στο Μετρό
Το χρονικό της υπόθεσης
Τροποποιήσεις στην κυκλοφορία από την Τροχαία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.