Ελλαδα

Πανεπιστήμια: 1.000 προσλήψεις ειδικών φρουρών για τη φύλαξη

Δεν θα φέρουν πυροβόλα όπλα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών © EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Πανεπιστήμια: Το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τη φύλαξη των ΑΕΙ και την πρόσληψη 1.000 ειδικών φρουρών.

1.000 ειδικοί φρουροί για τη φύλαξη των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της χώρας αναμένεται να προσληφθούν το επόμενο χρονικό διάστημα, όπως ανακοίνωσαν σήμερα η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. 

Η ομάδα των αστυνομικών που θα βρεθεί στα πανεπιστήμια θα υπάγεται απευθείας στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, δεν θα φέρουν πυροβόλα όπλα και θα φορούν ειδικά προσαρμοσμένη στολή, ενώ θα στεγάζονται σε χώρο που θα τους ορίσει το ίδρυμα. Οι ειδικοί φρουροί θα υπηρετήσουν σε πρώτη φάση στο ΕΚΠΑ, το ΕΜΠ, την Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Πάτρας. «Πάμε να εντοπίσουμε κάποιες έκτακτες συνθήκες σε συγκεκριμένα πανεπιστήμια», υπογράμμισε ο κ. Χρυσοχοΐδης.  Όπως σημειώθηκε στην ενημέρωση, στα πανεπιστήμια αυτά θα υπάρχει λειτουργία κέντρου λήψης σημάτων που θα βρίσκεται σε σύνδεση με την αστυνομία.

Σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, από τον Φεβρουάριο του 2017, οπότε και δέχθηκε επίθεση ο νυν υφυπουργός Παιδείας και καθηγητής του Παντείου, Άγγελος Συρίγος, μέχρι και την επίθεση στον πρύτανη του ΟΠΑ, τον περασμένο Οκτώβριο, καταγράφηκαν στα πανεπιστήμια 20 επιθέσεις. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ