Ελλαδα

Εμβόλιο: Αυτό είναι το πρώτο σποτ για τον εμβολιασμό (βίντεο)

Οι τρεις τρόποι για να κλείσει κάποιος το ραντεβού

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στο πρώτο σποτ για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού στην Ελλάδα ο πολίτης ενημερώνεται για τους τρόπους που μπορεί να κλείσει ραντεβού για το εμβόλιο.

Στη δημοσιότητα έδωσε το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης το πρώτο σποτ για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Η επιχείρηση «Ελευθερία» βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με την ειδική πλατφόρμα για τα ραντεβού να ανοίγει τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021 -αποκλειστικά για άτομα άνω των 85 ετών.

Στο πρώτο σποτ για τον εμβολιασμό στην Ελλάδα, παρουσιάζονται οι 3 τρόποι με τους οποίους μπορεί κάποιος να κλείσει το ραντεβού για να του χορηγηθεί η πρώτη δόση από το εμβόλιο. Σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο του Υπουργείου Υγείας για τον εμβολιασμό πολιτών στην Ελλάδα -το οποίο συνεχίζεται να υλοποιείται βήμα βήμα- στις 20 Ιανουαρίου 2021 ξεκινά η δεύτερη φάση, με ηλικιωμένους άνω των 85 ετών να κάνουν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό στο πλαίσιο της προτεραιοποίησης από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Υπολογίζεται ότι στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα θα εμβολιαστούν περισσότερα από 100.000 άτομα. Στις 20 Ιανουαρίου 2021 ολοκληρώνεται η πρώτη φάση  στο σχέδιο «Ελευθερία» με τον εμβολιασμό των υγειονομικών δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, που ξεκίνησε στις 4 Ιανουαρίου και συνεχίζεται αυτές τις ημέρες.

Επίσης, μέχρι τις 20 Ιανουαρίου 2021 θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία εμβολιασμού των φιλοξενουμένων και εργαζομένων σε οίκους ευγηρίας, μονάδες χρόνιας φροντίδας και κέντρα αποκατάστασης. Αναμένεται να εμβολιαστούν περίπου 120.000 άτομα.

 

 

Ραντεβού για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού - Πώς γίνεται μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr - Άλλοι τρόποι

Όπως έχει ανακοινωθεί, μέσω της πλατφόρμας για τον εμβολιασμό ο πολίτης θα μπορεί να ελέγξει αν ανήκει σε κάποιες από τις ομάδες προτεραιότητας με τους εξής τρόπους: 

  1. Εισάγοντας τον ΑΜΚΑ και το ονοματεπώνυμό του στην ιστοσελίδα https://emvolio.gov.gr και τη web/mobile εφαρμογή. 
  2. Αποστέλλοντας γραπτό μήνυμα (SMS) στον 5-ψήφιοκωδικό αποκλειστικής χρήσης (13034).  

Σημειώνεται ότι αν ο πολίτης είναι εγγεγραμμένος στην άυλη συνταγογράφηση, θα του έρχεται αυτόματα μήνυμα και το μόνο που χρειάζεται να κάνει, είναι να επιβεβαιώσει το ραντεβού:

α) Κατόπιν σύνδεσης με στοιχεία TAXIS στην ιστοσελίδα https://emvolio.gov.gr

β) Μέσω γραπτού μηνύματος (SMS) στον 5-ψήφιο κωδικό αποκλειστικής χρήσης 13034.  

Για τους πολίτες, που δεν είναι εξοικειωμένοι με τα τεχνολογικά μέσα, με επίσκεψη στα ΚΕΠ ή φαρμακεία.

Σε κάθε περίπτωση ο πολίτης θα λαμβάνει τον μοναδικό κωδικό-αριθμό ραντεβού, καθώς και το QR Code, ανάλογα με τον τρόπο που προγραμμάτισε το ραντεβού. Σημειώνεται ότι μέσω της εφαρμογής των ραντεβού προγραμματίζεται ταυτόχρονα και ο επαναληπτικός εμβολιασμός.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις